Foto: Contiga

Gjennomførte sikkerhetsdager i Contiga

I disse dager gjennomfører Contiga sine sikkerhetsdager i alle produksjonsenheter og for alle funksjonærer og montører med tilknytning til arbeid på byggeplass. 

- Dette er en årlig tradisjon, og det er 15. gangen for byggeplassene og 10. gangen for fabrikkene.

Onsdag gikk turen til region øst, som gjennomførte dagen i UCO sine lokaler på Kjeller. Temaer var diverse sikkerhetskurs, gjennomgang av spesielle hendelser sist år og ikke minst et følelsesladet innlegg om hvordan en helt vanlig arbeidsdag plutselig ble en arbeidsdag som aldri vil glemmes. Den dagen som han selv var vitne til og del av, omhandlet en arbeiders død på byggeplass.

Beskrivelsen av hva dette har gjort med han og hvordan han nå, to år etter, har problemer med å snakke om dette var nok det som gjorde sterkest inntrykk på våre montører, sier regionsjef Nina Skeime Kostøli Contiga.

Hun sier mange satt med tanken om at en ulykke kan ramme hvem som helst på grunn av et øyeblikks uoppmerksomhet, til tross for god opplæring og moderne sikkerhetsutstyr.

- På fabrikkene er temaet ulike sikkerhetsaspekter, ikke minst risikovurderinger en del av sikkerhetsdagen. I tillegg gjennomførte alle en vernerunde i et annet område en der de arbeider til daglig. Målet var å trene på å se risikoer, og at flere øyne skulle hjelpe til å oppdage risikoer, legger hun til.