Vern gjennom bruk er viktig i hele kulturminnevernet. Slora mølle i Sørum er et godt eksempel der en ivrig dugnadsgjeng har satt den gamle mølla i stand for så å ta i mot skoleklasser og andre besøkende for å formidle møllehistorien. Foto: Kulturminnefondet/Linda C. Herud

Nå skal du få raskere svar på søknaden din til Kulturminnefondet

1. november som søknadsfrist til Kulturminnefondet er historie, nå går tilskuddsordningen over til løpende søknadsfrist.

Det betyr at du når som helst kan søke om støtte til ditt kulturminne, og at svaret på søknaden vil komme raskere enn før.

Kulturminnefondet innfører nå løpende søknadsfrist på alle sine støtteordninger til bevaring av kulturminner.

Tidligere har 1. november vært den årlige søknadsfristen for støtte til bevaring av verneverdige kulturminner. For å forenkle prosessen for brukeren, går Kulturminnefondet nå over til å behandle alle søknader fortløpende gjennom året.

Det betyr at du allerede nå kan sende inn din søknad om støtte til tiltak.

– Bakgrunnen for dette er at søkerne skal få raskere svar på sine søknader, sier direktør Simen Bjørgen, som legger til at dette vil forenkle arbeidet både for søkeren og Kulturminnefondet.

I forslaget til statsbudsjett foreslår Regjeringen å styrke Kulturminnefondet, slik at det legges opp til å fordele 116 millioner kroner til tiltak over hele landet.

Kulturminnefondet er en statlig tilskuddsordning, direkte underlagt Klima- og miljødepartementet, og er til for private eiere av verneverdige kulturminner. Også frivillige organisasjoner og stiftelser kan søke om støtte.

Formålet med Kulturminnefondet er å styrke arbeidet med å bevare verneverdige kulturminner og bidra til at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer kan benyttes til framtidig opplevelse, kunnskap, utvikling og verdiskaping.