Foto: OBOS

OBOS Energi bygger sitt hittil største vannkraftverk

OBOS Energi skal bygge sitt hittil største vannkraftverk, Herland Kraftverk i Jondal kommune i Hordaland.

Det skriver OBOS i en pressemelding onsdag.

I 2016 inngikk OBOS Energi en aksjekjøps- og fallrettsleieavtale med grunneierne ved Herand Kraft AS i Jondal kommune. Herland Kraftverk skal produsere omtrent 78 gigawattimer, som, ifølge pressemeldingen, er nok til å dekke et årlig strømforbruk for 7.800 OBOS-leiligheter. Byggingen starter i november, og kraftverket vil etter planen stå klart høsten 2020.

– Innen sommeren 2019 forventer vi å produsere strøm tilsvarende forbruket til 19.000 gjennomsnittlige OBOS-leiligheter. Det er et viktig skritt på veien mot å bli klimanøytrale, sier Marius Asheim, daglig leder OBOS Energi.

I Veitastrond i Luster kommune bygger OBOS i dag to kraftverk; Eldelvi og Svardøla. Disse forventes å ferdigstilles i løpet av høsten 2018. OBOS har allerede fem kraftverk i drift i Kvitno, Langedal, Strupen, Bråberg og Espeelvi med en samlet produksjon på 70 gigawattimer.

I tillegg er det påbegynt anleggsarbeider ved tre nye vannkraftverk i Fjærland i Sogndal kommune, som får navnene Botna, Skeidsflåten og Tverrdalselvi. I løpet av det neste året skal hele åtte vannkraftverk settes i drift.