Multiconsult prosjekterer nasjonalt teknologisenter

Senteret skal gjøre teknologi fra havnæringene tilgjengelig for flere bransjer, og legge til rette for raskere industriell vekst gjennom effektiv testing, simulering og visualisering av ny teknologi og nye løsninger.

Senteret skal ha et tydelig miljøfokus i forskningen, og være en møteplass for de som utvikler miljøteknologi og fornybar energi, særlig rettet mot havnæringene.

I sommer fikk partnerne bak prosjektet meldingen fra næringsminister Torbjørn Røe Isaksen om at senteret har fått status som Sustainable Maritime Norwegian Catapult Centre.

Viktig kompetanseoverføring
– For Multiconsult på Stord er dette et strategisk viktig oppdrag. Det er en stor utbygging, ambisjonene er høye og det gir mulighet for kunnskapsoverføring. Multiconsult har lang erfaring med industriutbygginger for oppdrettsbransjen, og her får vi mulighet til å bruke vår kompetanse og erfaring i et framtidsrettet prosjekt med stor betydning for Norge som kunnskapsnasjon, miljøet og næringslivet, sier avdelingsleder Erlend Kent i Multiconsult i en pressemelding.

– Senteret som skal være en katapult for bedrifters nye, smarte løsninger for havrommet, er plassert i Norges kompetansemessige tyngdepunkt innen offshore, subsea, fiskeri og havbruk, sier prosjektleder Gunnar Birkeland i Unitech.

Han forteller at teknologisenteret nå er i prosjekteringsfasen. Planlagt byggestart er høsten 2018 med ferdigstillelse første kvartal 2020.

Komplekst prosjekt
Totalentreprenør for teknologisenteret er Constructa Entreprenør AS. Multiconsult har, som rådgivende ingeniør, bidratt i en rekke fag.

– Multiconsult har i forprosjektfasen bistått med prosjektering innen bygg, elektro, VVS, vann og avløp, veg, akustikk, bygningsfysikk, geoteknikk, brann og sikring. Dette er et utfordrende bygg med utkraginger, en fasade i hovedsak bestående av glass og hvor det er stor fokus på fleksibilitet, sier oppdragsleder Annemari T. Arneberget i Multiconsult.