Illustrasjonsfoto: NRC

NRC Group vinner nok en stor kontrakt i Trikkeprogrammet

Oslo Kommune Bymiljøetaten har innstilt NRC Groups datterselskap NRC Norge AS som vinner av en hovedentreprisekontrakt på cirka 360 millioner kroner for oppgradering og opprusting av Storgata.

Prosjektet er en del av Oslo kommunes Trikkeprogram som handler om neste generasjons miljøvennlige kollektivtilbud i hovedstaden.

– Vi er stolte over å ha blitt innstilt som vinner av enda en kontrakt i Trikkeprogrammet, og takker for tilliten fra Oslo kommune som er byggherre for begge prosjektene. Det er flott å få være med å gjøre Oslo til en enda bedre by, sier Øivind Horpestad, konsernsjef i NRC Group.

Prosjektet i Storgata kommer i tillegg til totalentreprisekontrakten for modernisering og utbygging av trikkebasen på Holtet som ble tildelt i februar i år.

– Også i Storgata-prosjektet vil vi benytte hele bredden av vår kompetanse. Gaten skal oppgraderes og opprustes fra fasade til fasade. Vi skal fornye trikkespor med tilhørende systemer, etablere to nye holdeplasser, fjerne to gamle, og vi skal fornye fortau, gate og deler av vann- og avløpsnettet. Arbeidet skal være ferdig i 2021, sier Horpestad.

Byggherren har store planer. Storgata skal gjøres til en gate der kollektivtrafikk og fotgjengere blir prioritert. Trikketraseen skal oppgraderes og gata skal få en etterlengtet opprustning.

I perioden anleggsarbeidet pågår, vil det ikke gå trikk eller buss på gamle spor. Det skal derfor bygges et midlertidig trikkespor som går fra Nygata ved Oslo City, gjennom Stenersgata, Christian Kroghs gate og Hausmanns gate til Hausmanns gate holdeplass i Storgata.

– Så omfattende anleggsarbeider midt i en by kan være krevende både for publikum og for oss som skal gjøre jobben. Vi er ekstremt opptatte av sikkerhet, og vil gjøre alt vi kan for å ivareta folks sikkerhet, naboforhold og miljøet i byen mens vi arbeider, sier Horpestad.

- Gode vei- og baneforbindelser er avgjørende for at samfunn skal fortsette å blomstre. Oslo kommune har omfattende planer for utbygging av kollektivtransport og flere store sporveisprosjekter underveis. Oppgraderingen av gater og skinnegang i Trikkeprogrammet er alene estimert til 3,2 milliarder kroner, heter det i en pressemelding.

– Dette er en type oppdrag som vi gjennom en årrekke har utviklet oss for å kunne ta ansvaret for. Vi er totalleverandør av alle typer tjenester knyttet til banerelatert infrastruktur, herunder grunnarbeid, sporarbeider, sikkerhet, elektro, tele og signal, og vi jobber med jernbane, t-bane, trikkeanlegg og annen nærliggende infrastruktur, sier Horpestad.