Endrer rv 4-planer for å få mer vei for pengene

Statens vegvesen varsler oppstart av arbeidet med å endre de vedtatte reguleringsplanene knyttet til en fremtidig utbedring av riksveg 4 på strekningene Roa-Gran grense og Sandvoll-Amundrud.

Endringene som gjøres på de to strekningene skal identifisere kostnadsbesparende tiltak som frigjør midler som brukes til å utbedre riksveg 4 mellom Almenningsdelet og Lygnebakken, melder Statens vegvesen.

Utbyggingen av riksveg 4 på Hadeland er utvidet fra 21 kilometer til 26 kilometer ved at det også skal gjøres tiltak på strekningen mellom Almenningsdelet og Lygnebakken. Statens vegvesen er i gang med å utarbeide reguleringsplan på denne strekningen. Mellom Almenningsdelet og krysset med fv. 180 fra Hurdal planlegges det å bygge ny veg, mens det på strekningen fra krysset til Lygnebakken planlegges en utvidelse av eksisterende veg.

Det er ikke bevilget mer penger til utbyggingen av riksveg 4 selv om prosjektet er utvidet. Det må derfor gjøres kostnadsbesparende tiltak på strekningene Roa-Gran grense og Sandvoll-Amundrud for at det skal kunne gjøres tiltak over Lygna.

De kostnadsbesparende tiltakene er ikke av en slik karakter at standarden på strekningene endres mellom Roa og Gran grense samt Sandvold-Amundrud. Statens vegvesen har i henhold til plan- og bygningslovens §3-7varslet oppstart av arbeidet med å endre de vedtatte reguleringsplanene på strekningene Roa-Gran grense og Sandvold-Amundrud.