Nye Veier og AF Gruppen har signert Norges største veikontrakt; Kristiansand vest - Mandal øst til en verdi av 4,7 milliarder kroner eks mva. T.v. avdelingsdirektør i AF Gruppen, Erik Frogner og prosjektdirektør for E39, Asbjørn Heieraas. Foto: Nye Veier

AF Gruppen signerte rekordkontrakt

AF Gruppen har signert kontrakt med Nye Veier for prosjektering og bygging av ny E39 Kristiansand vest - Mandal øst.

Prosjektet omfatter 19 kilometer ny firefelts motorvei med fartsgrense 110 km/t fra Kristiansand vest til Mandal øst. Arbeidene omfatter flere tunneler inkludert Søgnetunnelen på 4 km samt et betydelig antall bruer inkludert Trysfjordbrua på 520 meter.

AF har Norconsult som rådgiver og Kruse Smith Entreprenør som underentreprenør. Planlagt byggestart er november 2018 med ferdigstillelse oktober 2022.

Avtalen har en verdi på 4.700 millioner kroner eks. mva.

- AF Gruppen er særdeles godt fornøyd med å få fornyet tillit fra Nye Veier til å bygge trafikksikker motorvei med høy samfunnsnytte på Sørlandet. Dette er den største enkeltkontrakten i AFs historie, og gir oss gode muligheter til videreutvikling av den kompetansen som er bygd opp sammen med kunde og samarbeidspartnere gjennom prosjektet E18 Tvedestrand-Arendal, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen i en melding.