Slik skal Sølvparken i Kongsberg bli. Illustrasjon: Stor-Oslo Eiendom

I 30 år har Kongsberg-tomta stått uutnyttet - nå har Veidekke fått grønt lys til å bygge

Fredag vedtok styret i utbyggingsselskapet til Sølvparken byggestart. Om kort tid begynner Veidekke Entreprenør på arbeidene med å transformere Kongsbergs mest omdiskuterte tomt til et kombinert handelssenter og leilighetsbygg.

F.v.: Sverre Liavaag, Veidekke Buskerud, Gro Brathovde, Avdelingsleder Veidekke Drammen, Marius Plünnecke, Distriktsleder Veidekke Buskerud, Gunnar Rinde, Stor-Oslo Eiendom, Hans Kristian Woldstad, Stor-Oslo Eiendom.

De siste ukene har prosjektgruppen i Sølvparken arbeidet på spreng med å få på plass de siste signaturene i næringsdelen over 2. etasjer, som vil ligge vendt ut mot Gomsrudveien.

- Det har vist seg tidkrevende å få på plass handelssaktører som vil forplikte seg til så vidt store arealer, sier Gunnar Rinde partner i Stor-Oslo Eiendom AS i en pressmelding. Det er Stor-Oslo Eiendom som står bak utbyggingen.

Reguleringsbestemmelsene på Sølvparken sier at leietakerne må ha 800 kvm som minimumsareal.

- Det har pågått mange parallelle prosesser i lang tid, og med flere opp- og nedturer underveis. Men med de leietakerne vi nå har fått på plass blir dette et meget bra senter for hele Kongsberg. I prosjektgruppen er vi overbevist om kvaliteten i prosjektet, og nå gleder vi oss, sammen med Veidekke, til å få realisert prosjektet, sier Gunnar Rinde.

Avtale i desember

Avtalen med Veidekke Entreprenør ble inngått i desember 2017. Entreprenøren er fornøyd med at de nå kan sette igang arbeidene.

- Vi gleder oss over å nå ha fått startskuddet for Sølvparken, og ser frem til å komme i gang med oppdraget. Forberedelsene til produksjonsstart har pågått en stund og vi håper å være i gang i løpet av oktober, sier Nils A Mogstad, prosjektleder for Veidekke Entreprenør AS.

En betydelig del av prosjektet vil bli gjennomført av bedrifter og arbeidstakere fra Kongsberg og kommunene rundt, og prosjektorganisasjonen vil i løpet av kort tid være etablert ved byggeplassen.

I tillegg er det et spennende prosjekt for Veidekke der Sølvparken ligger mellom Sørlandsbanen og dagens E134.

- Nærhet til slik betydelig infrastruktur setter ekstra krav til vår gjennomføring og vi håper at trafikanter og naboer vil oppleve byggeprosessen som positiv, sier avslutter Mogstad.

Uutnyttet i 30 år

Sølvparken er et bolig- og næringsprosjekt på Sildetomta, midt i sentrum av Kongsberg.

Tomten har stått mer eller mindre uutnyttet i over 30 år og med bla annet en kornsilo som stod tom i flere tiår. Siloen ble revet i november 2014.

Sølvparken vil når det står ferdig bestå av to etasjer storhandel på ca. 11.000 kvadratmeter og 68 leiligheter fordelt på tre bygg. I kjelleren er det planlagt i overkant av 200 p-plasser.