Birkeland Bruk og Mestergruppen inngår strategisk samarbeid

Birkeland Bruk inngår strategisk samarbeid med Mestergruppen innen områdene innkjøp, kompetanse og digitalisering.

Familiebedriften med hovedsete i Lyngdal, har syv byggevareutsalg i Agder og Rogaland, og en årlig omsetning på over 450 millioner kroner.

Birkeland Bruk er en familiebedrift med lange tradisjoner. Siden 1908 har tre generasjoner drevet med trelast og byggematerialer på tradisjonelt vis med sag og høvleri,og er nå tunge innen trelast og byggevarer til det profesjonelle byggevaremarkedet. Hovedbasen er i Kvås i Lyngdal hvor det er produksjon og hovedlager for distribusjon av byggevarer direkte til byggeplass. Birkeland Bruk omfatter syv byggevarebutikker under merkevaren Byggvell som er lokalisert fra Vennesla ved Kristiansand til Sola. Konsernet skal ikke inntre i kjedekonseptene til Mestergruppen Byggevare, men videreføre og profilere seg under merkevarene Byggvell og Birkeland Bruk.

- Birkeland Bruk, med byggevarekjeden Byggvell, har valgt å inngå et samarbeid innen innkjøp, opplæring og IKT/digitalisering med Mestergruppen. Vi ser at Mestergruppen sin modell, hvor de har medlemsbaserte byggevareutsalg som sin kjernevirksomhet, har det beste totalkonseptet innen konkurransedyktige innkjøpsbetingelser, IKT-plattform og organisasjon som kan bistå oss med å utvikle organisasjonens kompetanse, sier styreleder John Våge.

Kristian Reistadbakken

- Mestergruppen setter stor pris på at Birkeland Bruk har valgt Norges ledende bolig- og byggevarekonsern, Mestergruppen, som sin strategiske samarbeidspartner for å utvikle sin virksomhet og være en framtidsrettet byggevareaktør. Vi ser at vårt totale konsept innen IKT, innkjøp og kompetanse er attraktivt og tilpasset de som ønsker å være tilknyttede som medlem i Mestergruppen, sier divisjonsdirektør for Mestergruppen Byggevare, Kristian Reistadbakken.