Divisjonsdirektør for VVS i Ahlsell Norge, John Thomas Blandhoel (fra venstre), direktør med ansvar for oppkjøp og fusjoner i Ahlsell Norge, Lars Erik Finne, Salgsdirektør Jone Kristensen i Øglænd System Group og Mikael Falk, sjef for oppkjøp og fusjoner i Ahlsell AB. Foto: Ahlsell Norge

Ahlsell kjøper sprinklervirksomheten til Øglænd System

Ahlsell Norge AS har inngått en avtale om kjøp av den norske sprinklervirksomheten til Oglaend System Group.

Det skriver Ahlsell i en pressemelding fredag.

Sprinklervirksomheten til Øglænd System har en omsetning på om lag 48 millioner kroner, inkluderer åtte ansatte og innehar hovedagenturet på sprinklerprodusenten Victaulic, skriver Ahlsell i meldingen.

– Når Ahlsell kjøper en slik virksomhet, er det først og fremst på grunn av kundene, samt produkt- og markedskunnskapen de ansatte representerer, uttaler administrerende direktør i Ahlsell Norge, Rune Flengsrud.

Divisjonsdirektør for VVS i Ahlsell Norge, John Thomas Blandhoel, sier i pressemeldingen at oppkjøpet er et viktig ledd i arbeidet med å effektivisere og forenkle rørleggerens hverdag.

– For å gi norske VVS-entreprenører tilgang på et forretningsområde i vekst uten å måtte forholde seg til enda en aktør, vil sprinkling bli en naturlig del av alle våre salgskanaler. Om kort tid kan du forvente et markedsledende sprinklersortiment, både på lager og i våre butikker over hele landet, sier han.

Selve oppkjøpet forventes å skje i løpet av oktober, og vil, ifølge pressemeldingen, ha en marginal positiv påvirkning på Ahlsells resultat.