Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Aftenposten: 3,7 milliarder til kollektiv, gang og sykkel i 2019

I sitt forslag til statsbudsjett vil regjeringen foreslå å øke satsingen på kollektivtransport og gang- og sykkelveier med 45 prosent i 2019.

Det skriver Aftenposten i en artikkel på sine nettsider.

I statsbudsjettet som blir lagt frem 8. oktober, foreslår Regjeringen, ifølge Aftenposten, å øke satsingen på kollektivtransport, og gang- og sykkelveier med 45 prosent. Dermed blir potten i 2019 hele 3,7 milliarder kroner. Pengene skal fordeles mellom ni byer som er omfattet av ordningen med byvekstavtaler eller bymiljøavtaler.

660 millioner kroner skal blant annet gå til utbygging av gang- og sykkelveier langs riksveiene i Oslo, Akershus, Bergen, Trondheim og Nord-Jæren.

– Staten må også bidra for å oppnå målet om et godt sykkelveinett. Dette er viktig for å oppnå nullvekstmålet, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen til Aftenposten.

Nullvekstmålet innebærer at kollektivtrafikk, gåing og sykling må ta veksten i persontransporten i de større byområdene.

Når det gjelder Fornebubanen, så viser et foreløpig estimat at prisen kan komme opp i tolv til 13 milliarder kroner. Mens staten betaler 50 prosent, vil resten bli betalt gjennom bompenger og av Ruter. I regjeringens forlag til statsbudsjett for 2019 får Fornebubanen 391 millioner kroner.