Prosjekteringen utføres av en rådgivnings- og prosjekeringsgruppe bestående av OEC Gruppen AS, Momentum Arkitekter AS, Vikanes Bungum Arkitekter as og Sweco Norge as og AS Bygganalyse.

Veidekke skrev stor sykehuskontrakt i Haugesund

Veidekke har vunnet konkurransen om å bygge nytt sykehusbygg i Haugesund, og i dag ble det skrevet kontrakt med Helse Fonna.

Oppdraget er en totalentreprise verdt i overkant av 750 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi er svært stolte over å ha fått dette oppdraget. Det å bygge et så stort sykehusbygg betyr enormt mye for veldig mange. Det krever et nært og godt samspill med tett involvering av alle parter, og det krever mye av oss som entreprenør. Vi takker Helse Fonna for tilliten og gleder oss til å komme i gang med samspillsfasen og byggearbeidene, sier konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg i en pressemelding.

Det nye sykehusbygget skal inneholde nytt felles akuttmottak for fysisk og psykisk syke, nye operasjonsstuer, ny fødeavdeling og nytt topp moderne laboratorium. I tillegg skal det bygges intensivenhet, observasjonspost, en avdeling for hjerte- og lungemedisin og en avdeling for eldremedisin. Bygget på over 18.000 m2skal oppføres i tilknytning til dagens sykehus i Haugesund sentrum.

- Dette oppdraget betyr mye for oss og våre mange gode samarbeidspartnere på Haugalandet. Veidekke er en lokal entreprenør i Haugesund som utfører små og store byggeprosjekter i distriktet, men som også kan hente inn ressurser fra andre deler av vårt konsern når det trengs. Derfor er det ekstra tilfredsstillende når vi vinner store oppdrag som dette i Haugesund. Vi har god kompetanse på sykehusbygg, og dette oppdraget vil også gi kunnskap, erfaring og positive ringvirkninger for mange andre aktører i området, avslutter Sørlie.

Veidekke og Helse Fonna går nå inn i en samspillsfase for å utvikle prosjektet videre. Byggearbeidene starter opp på nyåret, og det nye bygget er planlagt å stå ferdig våren 2021.

Kontrakten inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal.