Foto: Christian Aarhus

Fredag åpner Farriseidet-Porsgrunn

Fredag 28. september er det klart for offisiell åpning av den nye jernbanen som gir 12 minutters reisetid mellom Larvik og Porsgrunn.

Det er samferdselsminister Jon Georg Dale som får æren av å erklære den nye banestrekningen for åpnet.

Åpningsseremonien finner sted på Larvik stasjon kl. 11.45, fredag 28. september.

Fylkene Vestfold og Telemark skal slås sammen 1. januar 2020. Den nye jernbanen binder regionen sammen. Det blir 20 minutter kortere reisetid mellom byene i Grenland og Vestfold. Mellom Porsgrunn sentrum og Larvik sentrum blir reisetiden 12 minutter.

– Vi er glade for å ha bidratt til et stykke samfunnsbygging. Det er store forventninger til at jernbanen vil bidra til vekst og nye muligheter i regionen, sier konsernsjef i Bane NOR, Gorm Frimannslund.

Åpningsarrangement

Åpningsdagen starter på spor 4 på Oslo S kl. 10.00. Bane NOR har leid et tog for anledningen, og inviterte gjester som ønsker det kan bli med toget fra Oslo til Larvik. Toget som har avreise fra Oslo S kl. 10.05, ankommer Larvik stasjon kl. 11.45. Her står ordfører Rune Høiseth klar for å imot åpningstoget og samferdselsminister Jon Georg Dale m.fl.

Inviterte gjester fraktes videre med tog fra Larvik til Porsgrunn kl.12.20, for feiring på kulturhuset Ælvespeilet. På Ælvespeilet blir det festforestilling og taler med bl.a. Jernbanedirektoratet, Bane NOR, NSB og ordførerne i Porsgrunn og Larvik kommuner.

Etterlengtet bane

Med det nye dobbeltsporet på plass, åpner det seg en helt ny reisehverdag for de reisende på strekningen. Reisetiden er redusert med over 20 minutter, og fra 9. desember vil togturen mellom Larvik og Porsgrunn kun ta 12 minutter.

Det er en topp moderne og høyteknologisk bane som erstatter den gamle og nedslitte banen som hadde dårlig kurvatur og rasfarlig terreng som gav lav hastighet. Den ble lagt ned 7. august 2018.

Her kan du lese Byggeindustriens prosjektomtale av Farriseidet- Porsgrunn