Arkitekt: Meinich Arkitekter AS. Illustrasjon: EVE Images

Asker Entreprenør bygger 150 leiligheter i Fredrikstad

Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør har signert kontrakt med Bakkegruppen/SPG om å bygge prosjektet Bruket Brygge.

Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på omtrent 338 millioner kroner eks. mva. Prosjektet består av 150 leiligheter fordelt på ni blokker på en underliggende P-kjeller. Prosjektet ligger ved Vesterelva på Gressvik i Fredrikstad kommune.

Asker Entreprenør opprettet en avdeling med kontor i Moss høsten 2015 og har de siste årene opparbeidet seg en stor portefølje i Follo/Østfold. Totalentreprenøren har bygget skoler, omsorgsboliger, politistasjon og boliger i regionen for private og offentlige aktører.

- Vi er svært fornøyde med samarbeidet frem til kontraktsignering og gleder oss til å komme i gang med utførelsen, sier Bjørn Sikkeland, regionleder i Asker Entreprenør i en pressemelding.

Bakke AS/Bakkegruppen AS er et av Norges største boligbyggeselskaper med hovedkontor på Aurskog og avdelingskontor i Oslo. Konsernet har for tiden en tomteportefølje med prosjektverdier for over 20 milliarder kroner innen forretningsområdene småhus- og leilighetsprosjekter.

- Prosjektet har vært en salgssuksess fra første stund som et resultat av etterspurte kvaliteter og et nært og godt samarbeid mellom arkitekter, meglere, entreprenør og oss som byggherre, sier Merethe Danielsen i Bakkegruppen.

- Vi lanserer ny salgsstart i oktober i år og vi gleder oss over å kunne tilby 42 nye leiligheter med spennende løsninger på bryggekanten med utsikt til vakre Fredrikstad, legger hun til.

Den andre byggherren er Scandinavian Property Group (SPG). De er et partner eid eiendomsutviklingsselskap som fokuserer på boligutvikling i Norge og Sverige, har ferdigstilt over 1.500 boliger i Sverige og har flere store pågående prosjekter i Norge og Sverige med prosjektverdi på ca 10 milliarder.