Anleggsleder Espen Øynebråten hos Gols-firmaet Øynebråten Anlegg,  viser frem veistrekningen som entreprenøren har bygget opp med nesten en meter.

Golsfjellveien løftes opp av myra

Fv. 51 over Golsfjellet utbedres på de siste tre kilometerne mot Oppland grense. Det gir veien et løft i dobbelt forstand.

Strekningen fra litt nord for Klanten flyplass og fram til fylkesgrensa løftes nå bokstavelig talt opp av myra, skriver Statens vegvesen.

–Vegen bygges opp 0,75 meter med tilhørende kantforsterkning, forteller anleggsleder Espen Øynebråten i Øynebråten Anlegg AS.

Det er snakk om å skifte ut masser på mellom 20.000 og 30.000 kubikk og frese opp 19.000 kvadratmeter asfalt for gjenbruk.

Arbeidene på Golsfjellet startet omtrent midt i juni og ventes ferdig i månedsskiftet oktober/november. Øynebråten lover at veien uansett skal være klar før vinteren setter inn for alvor.

Trafikken har kunnet passere forbi anleggsområdet på ett felt med lysregulering. Det har gitt venting på opptil ti minutter spesielt i utfartsperiodene på helgen fredag og søndag.

-Veiarbeidene over myrområdene har medført noe mer graving og større mengder med kult enn det vi forutså under prosjekteringsarbeidet. Dette har entreprenøren løst bra, og jeg mener vi får et bra resultat når alt er på plass, sier byggeleder i Statens vegvesen, Ingard Jensen.