NCC skal utføre drift og vedlikehold av vegnettet i Ringeriksregionen i ytterligere fem år. Foto: NCC

NCC signerte driftskontrakt på nesten en halv milliard

NCC har nylig skrevet kontrakt med Statens vegvesen om fem års drift og vedlikehold av riks- og fylkesveier i Ringerike, Hole, Modum, Sigdal, Krødsherad og deler av Jevnaker kommune i Buskerud. Kontrakten har en verdi på 464 millioner kroner.

Det skriver NCC i en pressemelding tirsdag.

Driftskontrakten ble nylig signert av regionsdirektør for Statens vegvesen Sør, Kjell Inge Davik (til venstre) og direktør Anders Høvik i NCC Road Services. Foto: NCC

– Vi er svært glade for at vi med denne avtalen fortsatt kan utføre drift og vedlikehold av veinettet i Ringeriksregionen, og dermed bedra til sikre veier for trafikantene, uttaler direktør Anders Høvik i NCC Road Services Norge i pressemeldingen.

I forrige uke ble kontrakten signert av Høvik og regionsdirektør for Statens vegvesen Sør, Kjell Inge Davik.

– Ringerike-kontrakten er en strategisk viktig kontrakt for NCC, og har vært driftet av NCC siden 2004. Det er derfor gledelig at NCC nå går inn i sin fjerde strake kontraktsperiode. Den nye kontrakten inneholder større grad av egen regi drift, men Ringerike er den kontrakten hvor vi har utført mest egen regi opp igjennom årene så vi er godt rustet for fem nye år, sier Høvik.

Ifølge pressemeldingen inkluderer kontrakten også gang- og sykkelstier langs riksveiene, samt tilhørende sidearealer, utstyr og installasjoner. Totalt omfatter kontrakten 749 kilometer vei– hvorav 192 kilometer er stamvei, 151 kilometer er øvrig riksvei, 345 kilometer er fylkesveier, og 61 kilometer er gang- og sykkelveier, skriver NCC.