Torbjørn Larsen

Mestergruppen kaprer IT-topp

Torbjørn Larsen forlater stillingen som IT-direktør i NAV og tiltrer som Chief Transformation Officer (CTO) i Mestergruppen 1. januar 2019.  

Larsen har bakgrunn fra programvareindustrien og har 25 års erfaring fra ledelse og rådgivning i privat og offentlig sektor. Han har tidligere innehatt lederstillinger i bl.a. teknologiselskapet Cisco og videokonferanseselskapet Tandberg hvor han var IT-direktør. Larsen er utdannet Master of Science fra NTNU i Trondheim og har også en Master in Technology Management fra NTNU/MIT.

- Tiden i NAV har vært veldig lærerik og vi har fått til svært mye på kort tid. Det er lagt et godt grunnlag for videre utvikling av NAV og nå ønsker jeg å gå løs på nye utfordringer. Rollen som CTO i Mestergruppen var en unik sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg. Bolig og byggevarehandel er en av Norges største næringer og står foran en digital transformasjon i likhet med så og si alle andre bransjer. Dette er en utfordring som trigger meg. Mestergruppen er en ledende aktør med en sterk posisjon, imponerende resultater og solide eiere. Den beste måten å forutse fremtiden på er å skape den selv og nå ser jeg frem til å bli del av en fremoverlent prestasjonskultur med høye ambisjoner og kort vei fra tanke til handling, sier Larsen.

- Mestergruppen styrker med dette ytterligere sin satsing på digital transformasjon, hvilket er et av hovedelementene i konsernets strategi, heter det i en melding fra selskapet. 

-Vi tar mål av oss til å radikalt effektivisere den tradisjonelle verdikjeden frem til nøkkelferdig bolig. Digitalisering og industrialisering er viktige elementer i dette. Torbjørn vil bidra med nødvendig kompetanse for å flytte konsernet over til en forbedret verdikjede, og han vil i sin nye rolle ha ansvaret for sentrale deler av Mestergruppens strategi, sier Mikkel Sandvik, konsernsjef i selskapet.