Bjerknes Park

Foto: ByBoFoto: ByBoFoto: ByBoFoto: ByBoFoto: ByBoFoto: ByBoFoto: ByBoFoto: ByBoFoto: ByBoFoto: ByBo

På Slettebakken i Bergen har ByBo AS ført opp fire blokker med til sammen 133 passivhusleiligheter med smarthusløsninger.

Fakta

Sted: Slettebakken, Bergen

Prosjekttype: Nybygg, boliger

Salgssum: 610 millioner kroner

Tiltakshaver: ByBo

Arkitekt: ABO Plan og Arkitektur

Underentreprenører: Elektro (inkl prosjektering) Kjell Hansen Elektro l Rørlegger (inkl prosjektering) Sartor VVS l Ventilasjon (inkl prosjektering) FBT Ventilasjon l Betong, grunn og utomhus: Magnar Sivertsen l Tømrer: Byggemsteren Vest l Maling, gulvbelegg og flisarbeider: Format Gulv og Interiør l Kjøkken: Norema Bergen

Daglig leder Kjetil Helland i ByBo forteller at prosjektet er ført opp i delte byggherrestyrte entrepriser. ABO Plan og Arkitektur har vært arkitekt.

De to største delentreprisene har Byggmester Vest AS (tømmer) og Magnar Sivertsen AS (grunn- og betongarbeid) hatt. Samlet salgssum for leilighetene er cirka 610 millioner kroner.

Bjerknes Park er ført opp i tre bygge-trinn. Første trinn omfatter Hus 1 og 2 og hadde byggestart i august 2014. Overlevering skjedde i mai 2016. Andre byggetrinn omfatter Hus 3 og ble overlevert i oktober 2017. Tredje bygge-trinn ble overlevert til kjøperne i januar i år.

Kjetil Helland sier at han er meget godt fornøyd med prosjektet og at det har vært lite reklamasjoner. Han sier at byggingen gikk bra.

– Det mest spesielle for oss var at alle leilighetene har passivhusstandard, sier Helland

Fem til ni etasjer

De fire blokkene har fra seks til ni etasjer over bakken. Det er to parkeringsanlegg i prosjektet, et under Hus 1 (med et nivå) og et under Hus 2, 3 og 4 (med to nivå). Leilighetene er fra 55 til 140 kvadratmeter store. Salgssum var 55.000 i snitt per kvadratmeter og standarden er høy. Kjøperne hadde store tilvalgsmuligheter.

Blokkene i Bjerknes Park ligger vestvendt og har gode solforhold. Alle har egne balkonger eller terrasser. Alle leilighetene har fiberbasert bredbånd og kabel-TV. Fra Bjerknes Park er det utsikt mot byfjellene Ulriken, Fløien og Løvstakken og mot Askøy.

I parkeringsanleggene er det 150 biloppstillingsplasser. Utenfor blokkene er det et fint opparbeidet parkområde med plener, beplantning, sittegrupper, lekeplasser, gangstier, en bekk plastret med naturstein og en tuftepark (treningspark med apparater basert på egenvekt). En barnehage er nærmeste nabo til Bjerknes Park og barnehagens uteområder brukes som lekeareal etter stengetid. Det er kort vei til Fysak Allaktivitetshus og 200 meter til nærmeste bybanestopp.

Det er også bygget et eget rom for styret i sameiet.

Løftet terrenget

Tomten på Slettebakken er på cirka 8,5 mål og har fjellgrunn. Terrenget er løftet seks meter. Det er pumper på tomten for å få bort overvann fra Nattlandsfjellet.

Alle byggene er tilnærmet rektangulære. Blokkene har bærende konstruksjon i plasstøpt betong. Takene er flate, isolerte og tekket, mens fasadene har platekledning i ulike farger. Plate-kledning og aluminiumsbeslåtte vinduer gir fasader med lang levetid og enkelt vedlikehold.

Leilighetene har parkett på gulv og plassbygde flislagte bad.

Vinduene har U-verdi på 0,8. Flere leiligheter er trykktestet.

Bjerknes Park har lokalt søppelsuganlegg og eget returpunkt for papir, papp, glass og plast.

Prosjektet er fullført uten fraværsskader

Passivhus

Bjerknes Park oppfyller krav til passivhusstandard og Husbankens krav. Oppvarming skjer med radiatorer og vann-båren gulvvarme, basert på fjernvarme. de fleste leilighetene er i energiklasse A. Beregnet energibruk per kvadratmeter per år er 80 kWh. Alle leilighetene har balansert ventilasjon med varmegjenvinning og et aggregat i hver leilighet.


Flere prosjekter