Prosjektsjef Lars André Tangerås ved Hallevannetbrua, en av ti bruer som er bygd på den nye banen. Foto: Hans Christian Moen

Farriseidet-Porsgrunn åpner mandag

Etter syv uker med intensiv innspurt er nytt dobbeltspor mellom Farriseidet og Porsgrunn koblet på resten av Vestfoldbanen, og klar for trafikk fra mandag 24. september.

Første passasjertog på den nye banestrekningen har avgang fra Skien klokken 04:07 og fra Porsgrunn klokken 04:15, skriver Bane NOR i en pressemelding på sine nettsider.

Det er en topp moderne og høyteknologisk bane som erstatter den gamle nedslitte banen som ble lagt ned 6. august, skriver Bane NOR.

Dårlig kurvatur og rasfarlig terreng resulterte i lav fremføringshastighet, dårlig punktlighet og mye buss for tog. Buss for tog ordningen avvikles, og alle avganger kjøres med tog fra 24. september. Det betyr at de reisende slipper overgangen mellom tog og buss på Larvik stasjon, heter det i pressemeldingen.

Fra 24. september tar togturen mellom Porsgrunn og Larvik 16 minutter, og reisetiden mellom Skien og Oslo reduseres fra to timer og 39 minutter til to timer og 16 minutter. I tillegg blir reisetiden redusert med ytterligere fire minutter når den nye rutetabellen tas i bruk fra 9. desember, heter det i pressemeldingen.