Illustrasjon: Arkitekt Fragment AS

Eide Entreprenør skal rehabilitere Ammerudhellinga 47

Eide Entreprenør har signert kontrakt for prosjektet; Utførelsesentreprenør – innvendig rehabilitering - Ammerudhellinga 47.

Ammerudhellinga 47 ligger sentralt plassert i innsatsområdet til områdeløft Ammerud. Bygget inneholder i dag ungdomsklubb, åpen barnehage, kontorplasser og møtelokaler for ungdomsprosjekter, Oppsøkende team, ICDP-veileder og et team med språk-pedagoger.

I forrige Groruddalssatsing fikk Ammerudhellinga 47 en vellykket oppgradering av uteområdene. Ammerudhellinga 47 blir nå oppgradert innvendig gjennom prosjektet «Ammerud aktivitetshus for lokalsamfunnet». Hovedgrepet i prosjektet er å åpne opp arealet i midten av bygget for å gi en ny storsal med tilknyttet kjøkken.

I ombyggingsprosjektet «Ammerud aktivitetshus for lokalsamfunnet» får huset en storsal og en omdisponering av lokaler som legger opp til bruk som samlingssted. For å utnytte potensialet i huset enda bedre ser vi behov for å gjøre noen flere grep for ombygging og rehabilitering.

- Vi ønsker å åpne fasaden med store glassflater i midtfløyen for å synliggjøre aktivitetene i huset fra utsiden, og gi mer lys og utsyn til atriet. Det vil også være en fordel for klubbdriften å ha oversikt over atriet innenfra, sier Jon-Ivar Elvsveen i Eide Entreprenør i en pressemelding.

En fleksibel resepsjon samt en serveringsdisk som også kan brukes til undervisning på kjøkkenet gjør det lettere å bruke huset, både til klubbdrift, opplæring og arrangementer. Det skal også etableres et nytt HC-toalett i tilknytning til storsalen. Det vil være behov for det om man skal ha større arrangementer, og det gjør det mulig å bruke tre «soner» av huset parallelt, - f.eks. arrangement i storsalen, klubbdrift i den ene fløyen og møtevirksomhet i den andre, med tilgang til HC-toalett i alle sonene.

Ammerudklubben har initiert et arbeid med å oppmuntre til mer lesing og vil tilby mer leksehjelp. Klubben samarbeider med Nordtvedt bibliotek og Ammerud skole. Det er behov for plasser til lesing, bokhyller i et kombinert bibliotek/leksehjelp/møterom, frittstående og flyttbare bokhyller. Dette er også et behov i åpen barnehage.

- Ved å omdisponere kontorlokaler og lage flere fleksible kontorplasser frigjøres mer plass til rom som kan brukes til møterom på dagtid av lokalmiljø/organisasjoner og ungdomsklubben på kveldstid, selv om antallet kontorplasser øker. Det er behov for å oppgradere overflatene i de arealer som blir berørt av ombygging. Det vil være fornuftig å gjøre det samtidig med at resten av huset nå opprustes, sier Elvsveen.