<p></p><p>F.v Andreas Skrudnes (prosjektleder Vassbak & Stol), Morten Wangen (daglig leder Hedmarksvegen), Ketil Sand (prosjektdirektør Skanska Norge), Taale Stensbye (prosjektleder Statens vegvesen), Rune Abrahamsen (administrerende direktør Moelven Limtre). Foto: Jørn Hindklev</p>Illustrasjon: Aas-JakobsenIllustrasjon: Aas-Jakobsen

Skanska har signert brukontrakt med Moelven Limtre

Skanska Norge AS og Moelven Limtre AS har signert en omfattende kontrakt på leveranse av inntil ti trebruer på OPS-prosjektet Ny riksvei 3/25 Ommangsvollen – Grundset.

Dette er en av de større kontraktene Skanska inngår på gigantprosjektet i Hedmark. Avtalen omfatter åtte komplette trebroer, i tillegg kommer opsjoner på ytterligere to broer.

Trebroene er alle basert på et enhetlig brodesign og vil monteres både i Løten og Elverum kommuner. Alle er overgangsbroer og vil være en viktig del av det nye veianleggets uttrykk, og flere av dem vil lyssettes og fremstå som naturlige elementer i landskapet.

Bruene designes av Skanskas konsulent Aas-Jakobsen.

– Vi er svært glade for at den mest kompetente og konkurransedyktige leverandøren var en lokal bedrift som til alt overmål henter en del av virket til bruene fra de berørte og nærliggende kommuner, uttaler prosjektdirektør i Skanska Norge, Ketil Sand.

– Vi ser frem til samarbeidet og gleder oss til å begynne på oppgaven med å lage flotte trebroer til Skanska og Statens vegvesen. Vi kommer kun til å bruke furu fra Moelvens sagbruk i Våler og Løten, så her snakker vi kortreist, sier Rune Abrahamsen, administrerende direktør i Moelven Limtre.

Abrahamsen opplyser at dette er den nest største enkeltkontrakten Moelven Limtre har inngått. Kun byggingen av Gardermoen var i sin tid en større enkeltkontrakt.

– Denne kontrakten betyr at vi allerede høsten 2018 har en bra ordrehorisont inn mot 2019. Det er fantastisk bra for oss og sikrer arbeidsplasser og aktivitet på Moelv, fastslår han. 

Planleggingen og produksjonen av broene starter med en gang. Selve monteringen vil pågå gjennom 2019 og fram til sommeren 2020. Kontrakten har en verdi på rundt 60 millioner kroner og kan med opsjoner stige til ca. 73,5 millioner eks. mva.

Den første broen ligger allerede til godkjenning i Vegdirektoratet og de andre vil følge løpende på utover høsten. Brofundamentene vil være i betong og dette arbeidet skal utføres av Skanska.

Rv3 / Rv25 Løten-Elverum ligger i Hedmark fylke, og veistrekningen vil forbedre forbindelsen mellom Oslo og Trondheim. Prosjektet inkluderer ca. 15 km firefeltsvei, 11 km tofeltsvei, 7 km gangvei og sykkelsti, ny trafikkstasjon på Ånestad og ca. 30 konstruksjoner inklusiv to større viltkrysninger. Veien går stort sett i jomfruelig terreng og berører i mindre grad dagens riksvei 3 og riksvei 25. Byggetiden er anslått til ca. 2,5 år.

Prosjektet gjennomføres etter en OPS-kontrakt (offentlig-privat samarbeid) som innebærer at Skanska tar helhetsansvar for finansiering, prosjektering, bygging samt drift- og vedlikehold av veistrekningen i 20 år fremover.