Illustrasjon: HR Prosjekt

Klart for Blålysbygg i Fauske

Det nærmer seg kontraktsutlysning for Blålysbygget i Fauske. Mandag 24. september  har Fauske kommune informasjonsmøte for interesserte om bygget som er planlagt bygget for 119 millioner kroner.

På møtet vil kommunalsjef Trond Heimtun og prosjektleder Jan Roger Hegli fra HR Prosjekt presentere det som vil bli et mønsterbygg for en samlokalisert alarmsentral for ni enheter. Legevakt, ambulanse, brann, sivilforsvaret og fem kommunale enheter, som i dag er spredd i Fauske sentrum skal inn under samme tak. Det kommunale enhetene har lenge ønsket bedre arbeidsforhold, og planene for bygget har blitt møtt med stor entusiasme blant de ansatte.

Etter en grundig prosess med aktiv brukermedvirkning er bygget planlagt som en bygg der alle blålysenheter samles på ett gulv – i det samme kontorlandskapet.

- Vi har hele veien opplevd godt samarbeid med alle etatene som skal inn i bygget, og vi tror det vil være viktig for samhandlingen i miljøet at de er samlet på denne måten, sier kommunalsjef Trond Heimtun i en pressemelding.

Kommunestyret har vedtatt at bygget skal lyses ut som en totalentreprise.

- Vi er helt i sluttspurten i med konkurransegrunnlaget, og vi regner med at dette skal være klart i løpet av en måneds tid, sier Jan Roger Hegli.