Underentreprenører på boligprosjektet Nordby terrasse risikerer å tape millioner på konkurs i Vari Entreprenør. Illustrasjon: Vari utvikling / Jansen Arkitekt

Risikerer milliontap etter konkurs i Vari Entreprenør

Vari Entreprenør i Ås har slått seg selv konkurs. Underentreprenørene på selskapets siste prosjekt risikerer å tape rundt 18 millioner kroner.

Det skriver Østlandets Blad i en artikkel på sine nettsider.

Vari Entreprenør AS fikk 85 millionene for å bygge 40 leiligheter i Nordbyveien 122 i Ås kommune. Det var ikke nok til å betale underentreprenørene for arbeidet, og entreprenørselskapet har nå slått seg selv konkurs, heter det i artikkelen.

– Konsekvensen av konkursen i Vari Entreprenør er at det blir forsinkelser i ferdigstillelsen av fellesarealene, og forsinkelser i befaringspunktene fra overtagelsen, forteller Per Halvard Riseng, daglig leder og eier av Vari N 122 AS og de andre selskapene i Vari-komplekset.

Det er Vari N 122 AS som står for leilighetssalget i prosjektet.

Selskapet som nå er slått konkurs, ble stiftet i 2006. For knapt to år siden ble navnet endret til Vari Entreprenør. Begrunnelsen for navneendringen var at de ønsket å stå som entreprenører ved egne utbygginger i Vari-familien.

Ifølge kontrakten skulle Vari N122 betale Vari Entreprenør 85 millioner kroner for jobben, men dette ble ikke nok til å betale underentreprenører og leverandører. 6. september meldte Vari Entreprenør oppbud. Med andre ord slo de seg selv konkurs.

– Det er en del underentreprenører som ikke har fått fullt betalt. De har fått delvis betaling, men ikke helt. Ved sluttoppgjør vil det ikke være mer å hente, opplyser bostyrer advokat Bjørn Clemetsen overfor Østlandets Blad.

– Eierne selv antyder at det er en underdekning på cirka 18 millioner kroner. Jeg har ikke fått krav i den størrelsesorden ennå. Per fredag 14. september var det kommet inn krav på drøye 4,2 millioner kroner, oppsummerer Clemetsen.