Foto: Rockwool

Byggpartner bruker Rockwool på sitt største takprosjekt noensinne

Omtrent 28.000 kvadratmeter Toprock CTF fra Rockwool er lagt på taket til Veterinærbygget på Campus Ås.

Det skriver takentreprenør Byggpartner i en pressemelding.

Veterinærbygget på Campus Ås, med Statsbygg som byggherre, er den største samlede universitets- og høgskoleutbyggingen så langt i Norge. Det nye veterinærbygget på omtrent 63.000 kvadratmeter er også landets største pågående landbaserte byggeprosjekt.

AF Gruppen har entreprisen for tett-bygg, som blant annet omfatter utvendige fasader, vinduer og tak. Arbeidet utføres av AF Bygg Østfold, med Byggpartner som underentreprenør for alt arbeidet med isolering og tekking av takene.

– Dette er vår største og mest kompliserte jobb noensinne, sier markedsansvarlig Jarle Svendsen i Byggpartner.

Arbeidet med taktekkingen startet i januar 2017 og Toprock CTF ble valgt som takisolasjon, skriver Byggpartner i pressemeldingen.

– Systemet leveres på miljøpaller og består av tilskårne lameller som skaper det nødvendige fallet samt trykkfordelende topplater. Foruten de svært gode branntekniske egenskapene betyr det mye for oss at utleggingen går raskt og effektivt og at vi får minimalt med avfall, uttaler Svendsen.

Tilsammen har Byggpartner lagt ut over 28.000 kvadratmeter med isolasjonen fra Rockwool fordelt på 13-14 takflater, heter det i pressemeldingen.

Den gjennomsnittlige isolasjonstykkelsen er på mellom 35 og 40 centimeter. Dette gir en u-verdi på 0,10 slik prosjektbeskrivelsen krever. Over isolasjonen er det lagt to lag Isola asfaltbelegg som er sveiset og festet mekanisk, skriver Byggpartner.