<p>For å bli flinkere til å digitalisere sammen mener konsernsjef Ståle Rød i Skanska at dette fører til at mye av det som tidligere ble betraktet som forretningshemmeligheter nå bør deles for å bedre prosessene.</p>Kjell A. NordstrømPaul ChaffeyKjell A. Nordstrøm

Skanska vil dele forretningshemmeligheter for å hente digitale gevinster

Skanska-sjef Ståle Rød mener det er store gevinster å hente om byggenæringen blir flinkere til å digitalisere sammen. – Dette krever større grad av åpenhet mellom de ulike aktørene næringen, sier Rød. 

Byggenæringen står foran store utfordringer innen bærekraft og for å hente ut mer effektive måter å arbeide på.

- Det er ikke noe nytt at vi søker etter nye teknologiske utviklingsmuligheter, men det går nå mye raskere og vi ser større muligheter for å hente ut positive gevinster enn tidligere. Vi står foran en digital revolusjon og det gjør at vi må tilnærme oss teknologien på en ny måte, uttalte konsernsjef Rød på Skanska Future Day-arrangement onsdag.

Han understreker at dette er en felles utfordring for hele næringen – og at man ikke vil lykkes om hver enkelt aktør sitter og jobber med digitaliseringsmulighetene på egenhånd.

- Dette fordrer at vi må endre rammebetingelsene som vi jobber etter – og måten vi samhandler og samarbeider på. Vi må digitalisere sammen. Gjør vi dette kan vi effektivisere kraftig og bygge mer for pengene. Når vi lykkes med dette vil vi kunne eksportere vår digitale kompetanse også utover landets grenser, sier Rød.

For å bli flinkere til å digitalisere sammen mener Rød at dette fører til at mye av det man tidligere betraktet som forretningshemmeligheter nå bør deles for å bedre prosessene.

- Fremtidens måte å arbeide på krever mer åpenhet. Derfor åpner vi våre dører og vil vise frem hvordan vi jobber, blant annet gjennom vår Future Lab på Future Day-arrangementet. Vi vil vise frem hvordan vi bruker vår nye teknologi med våre kunder og samarbeidspartnere og leverandører. Vi er avhengige av hverandre for å lykkes. Vi kan ikke sitte i hver vår silo og jobbe med teknologiutvikling, sier Rød.

Han mener det er nettopp derfor at det er behov for et arrangement som Skanska Future Day, der de inviterer politikere, næringslivstopper, byggherrer og andre samarbeidspartnere for inspirasjon og deling av informasjon.

Det er i år sjette gang Skanska inviterer inn til sin Future Day.