Andrè Thunestvedt, administrerende direktør i Thunestvedt er fornøyd med å være en del av arbeidsfellesskapet som fikk det som skal være Norges største elektro-kontrakt. 

Sikret seg elektro-kontrakt på E39 til 381 millioner

Duoen Magnus M. Thunestvedt AS og ABB AS skal utføre Norges største elektrokontrakt på E39 mellom Bergen og Os.

  – Kontrakten er verdt 381 millioner kroner, sier administrerende direktør i Thunestvedt, André Teigen i en pressemelding.

Prosjektet E39 Svegatjørn-Rådal er forventet å koste over syv milliarder kroner. Etter planen skal den nye veien mellom Bergen og Os åpnes i 2022.

Den omfattende elektro- og SRO-leveransen består blant annet av 15 tekniske bygg, 375 ABB AbilityTM-styreskap, 200 nødskap, over 400 kameraer, nærmere 100 radarer, 550 innvendig belyste skilt, 400 utvendige lysmaster, avbruddsfri strømforsyning (UPS) og 130 kilometer kabel.

- Vi ser fram til å levere dette omfattende og viktige samferdselsprosjektet til Statens vegvesen i fellesskap med Magnus M. Thunestvedt. Selskapene kompletterer hverandre og begge har en lokal forankring som borger for en effektiv prosjektgjennomføring og utstyr og tjenester i verdensklasse, sier Steffen Waal, administrerende direktør for ABB i Norge.

Kontrakten er gitt av Statens vegvesen i Hordaland.

- Arbeidsfellesskapet Magnus M. Thunestvedt AS/ABB AS om gjennomføring av det som, så vidt vi vet, blir Norges største elektrokontrakt knyttet til veiarbeid, opplyser prosjektleder Sverre Ottesen i Statens vegvesen.