Mørenett valgte ny miljøvennlig trafoløsning

BKK Enotek leverer en ny type anlegg uten SF6-gass når de skal oppgradere en sentral trafostasjon i Volda for nettleverandør Mørenett.

Det skriver strømstyringsselskapet Eaton i en pressemelding.

Mørenett har 62.000 kunder i tolv kommuner på Sunnmøre og i Nordfjord.

Viktig

Nettleverandøren har valgt ny leverandør og kjøpt inn nytt utstyr i oppgraderingen av en av Voldas viktigste transformatorstasjoner, heter det i pressemeldingen.

– Denne jobben hadde vi veldig lyst på, og det er en stor glede for vårt nye avdelingskontor i Volda å bidra til å bygge så viktig infrastruktur i eget nærmiljø, sier prosjektleder Elisabeth Skoge i BKK Enotek.

I pressemeldingen sier Skoge at selskapet ble valgt fordi de kunne levere den beste løsningen, med riktig kompetanse til den mest fordelaktige prisen.

– Dette er en totalentreprise på fast pris, og et omfattende oppdrag der vi bruker mange av våre fagdisipliner, sier Skoge.

Først i Norge

I leveransen til trafostasjonen i Volda har Mørenett, som første energiselskap i Norge, valgt Eatons vedlikeholdsfrie koblingsanlegg FMX. Anleggene leveres for spenning opp til 24 kilovolt, og inneholder ikke den skadelige klimagassen SF6, som, ifølge pressemeldingen, er 23.000 ganger mer skadelig for miljøet enn C02.

– Valget blir enkelt når vi kan levere løsninger som er bra for miljøet og koster like mye som de gassholdige alternativene. Vi er svært opptatt av å ta riktige valg, og velger garantert gassfritt igjen, sier Mørenetts prosjektleder, Tone Sundklakk.

– Vi øker kapasitet og får to trafoer med tre viklinger, slik at vi alltid har en i reserve. Dette er viktig for å sikre stabil energiforsyning til Volda sentrum, og generelt i Folkestad og Austerfjordområdet, sier Idar Auflem Øye i Mørenett.