Politiet evakuerer alle som befinner seg i krysset Møllergata og Youngstorget, inkludert galleriet over området og restaurantene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Betongvegg raste i Oslo sentrum

En betongvegg på tre tonn raste ut og inn i en annen bygning på Youngstorget i Oslo mandag.

Raset skjedde i forbindelse med arbeider i regjeringskvartalet mandag ettermiddag. Det ble ikke meldt om personskader, men en vegg raste inn i en kjeller på et utsted som ligger på bakkeplan på Youngstorget.

Ifølge Dagsavisen fylte rundt 30 centimeter med flytende betong et kjellerrom, og kollektivtrafikken i området ble en periode stanset.

Politiet meldte først om at flere andre vegger så ustabile ut, men tirsdag opplyser kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til Byggeindustrien at det ikke er problemer med flere enn den ene veggen som raste ut.

- Vi har hatt problemer med en vegg, og vi vil ettergå nøye det som har skjedd. Det ble åpenbart sprøytet inn for mye betong, og det skal vi ta med våre leverandører. Men det er viktig å understreke at det ikke er fare for de andre veggene i bygget, sier Aschim til Byggeindustrien.

Ifølge VG var betongveggen raste, tre tonn tung.