Illustrasjonsfoto: NRC Group

NRC Group kjøper Gunnar Knutsen AS

Bare to uker etter at NRC Group meldte investering på 100 millioner kroner på miljø gjennom kjøp av Norsk Sanering Service (NSS) melder selskapet om ytterligere styrkning. Denne gangen er det Gunnar Knutsen AS som meldes kjøpt. Kjøpesummen er på 199 millioner norske kroner.

Gunnar Knutsen AS er en stor aktør innen transport for anleggsbransjen på østlandsområdet.

NRC Group inngikk tidligere i august en avtale om kjøp av NSS, som arbeider med miljøkartlegging, rivning, sanering og gjenvinning. Denne satsningen utvides nå med kjøpet av transportselskapet Gunnar Knutsen, som har fokus på logistikk og massehåndtering for entreprenør- og anleggsbransjen.

- Vi er veldig glade for å få Gunnar Knutsen og alle ansatte der med på NRC-laget. Gunnar Knutsen AS består av meget dedikerte og dyktige mennesker som vi gleder oss til å få arbeide tett med i tiden som kommer. Det blir i stadig større grad opp til oss som entreprenør å finne de gode miljøløsningene. Det fordrer kompetanse og evnen til å planlegge og gjennomføre tiltak. Vi må kjenne til muligheter og løsningsvalg innenfor massetransport, håndtering og deponering, sier leder for NRC Group sin norske enhet, Hans Olav Storkås.

Det norske markedet for miljøsanering og massetransport er ventet å vokse i takt med økende investeringer i vei og bane i kombinasjon med et stadig grønnere fokus. Konsernsjefen i NRC Group uttalte i forbindelse med kjøpet av NSS at miljøtjenester er en viktig del av de aller fleste infrastrukturoppdrag og derfor en naturlig del av NRC Group sin verdikjede.

- Dette er et prioritert område; vi har ambisjoner om å utvide tilbudet innen fagfeltet miljø og bærekraft ytterligere og vil fortsette å utvikle organisasjonen vår på dette fagområdet. Vi har de siste uker meldt om oppkjøp for mer enn 300 millioner for å styrke oss innen dette området, samtidig er vi i ferd med å inngå avtaler om flere utslippsfrie maskiner og har fullt fokus på miljøspørsmål i alle deler av organisasjonen. Alle biler som kjører i storby skal så snart det er forsvarlig skiftes ut med fossilfrie biler, sier konsernsjef Øivind Horpestad.

- Dette er for oss en veldig spesiell dag med mye følelser. Selskapet har vært drevet av familien i 65 år og store deler av vår familie er fremdeles inne i den daglige driften. Vi har ansatte som har vært her i flere tiår og som for oss på mange måter har blitt en del av vår familie. Det var, og er, således veldig viktig for oss at selskapet vi valgte å gå inn i fremtiden med var noen vi har høy tillit til, tro på og som deler våre verdier. Med NRC Group føler vi nettopp dette. Jeg og min familie vil være med videre, både i drift og som eiere i NRC Group. Faktisk tror vi så mye på dette at hele 40% av vårt oppgjør skjer med aksjer i NRC Group. Oppkjøpet vil ikke medføre noen endringer i vår organisasjon, vi skal drive det videre som tidligere, men vi blir nå enda sterkere, sier hovedeier og styreformann i Gunnar Knutsen AS, Gunnar Knutsen.

- Tidene har endret seg, det stilles stadig sterkere krav til oss leverandører, både hva gjelder det administrative, miljø, og også i tilknytning til reglene om kun ett ledd i leverandørkjeden i Oslo. Vi ser at det å være en del av en større gruppering kan være veldig fornuftig. Som en del av NRC Group vil vi stå styrket og sikre at Gunnar Knutsen vil bestå som et sterkt og godt selskap i lang tid, avslutter Knutsen.

Gunnar Knutsen AS ble etablert i 1953 og har en sterk base av offentlige og private kunder. Selskapet omsatte i 2017 for 234 millioner kroner med et driftsresultat på 32,9 millioner kroner. NRC Group kjøper 100 prosent av aksjene i Gunnar Knutsen AS for 199 millioner norske kroner. Kjøpesummen vil bli gjort opp i en kombinasjon av kontanter og aksjer i NRC Group.