Her er mange maskiner involvert i å skifte stikkrenne på riksvei 3 nord for Atna i Østerdalen.

Stenger riksvei 3 for å bytte stikkrenner i Østerdalen

Statens vegvesen stenger riksvei 3 om kvelden og natta på de fleste hverdagene i flere uker framover, for å bytte stikkrenner. Gravemaskinene var i full sving mandag kveld denne uken.

- Vi skal skifte 48 stikkrenner. 12 av disse ligger dypere enn seks meter nede i veien, sier seksjonsleder Lars Alhaug i Statens vegvesen til Byggeindustrien.

Arbeidet med å vedlikeholde riksvei 3 gjennom Østerdalen pågår år etter år. Nå er det tid for å skifte stikkrenner på strekningen mellom Atna og Hanestad.

Veiarbeidet var opprinnelig planlagt til dagtid, men det kom så sterke protester fra ordførere og næringsdrivende som driver kafeer og lignende, at arbeidet nå skal gjøres om kvelden og natta, i tillegg til en helg både dag og natt.

Riksvei 3 vil bli stengt til følgende tider:

Mandag 27. august til fredag 31. august mellom klokka 18.00 og klokka 7.00 påfølgende dager, veien blir med andre ord åpen på dagtid.

Tre uker deretter skal veien stenges omtrent på samme dager til samme tider. I tillegg blir riksvei 3 stengt en langhelg fra torsdag 13. september klokka 18.00 til mandag 17. september klokka 07.00, i dette tidsrommet blir veien med andre ord ikke åpen på dagtid.

- Vi stenger veien med tanke på trafikksikkerheten og for sikkerheten til arbeiderne som jobber på veien, sier Lars Alhaug.

Det blir omkjøring for personbiler og lokal tungtransport gjennom Rendalen på riksvei 30 mellom Koppang og Tynset. Modulvogntog får omkjøring til E6 mellom Kolomoen og Ulsberg.  

Her er riksvei 3 stengt ved veikroa på Hanestad i Østerdalen.