Situasjonsplan over prosjektet Hvam Nordre i Skedsmo.Illustrasjon: Arkitektene Astrup og Hellern

Ø.M. Fjeld tildelt storkontrakt på Hvam

Ø.M. Fjeld er tildelt kontrakten om bygging av to større næringsbygg for Rimfeldt Eiendom på Hvam i Skedsmo.

De nye næringsbyggene vil bli godt synlige for de rundt 80.000 bilene som hver dag passerer på E6.

Få veistrekninger i Norge kan vise til samme trafikktall som motorveien som passerer Hvam næringspark ved Olavsgård i Skedsmo. Hvam-krysset regnes som landets mest trafikkerte veikryss, og hvert døgn passerer nærmere 80.000 biler på vei til og fra hovedstaden. Kongsvinger-selskapet Rimfeldt Eiendom satser tungt på næringslokaler i området, og det er også Rimfeldt Eiendom som står bak utbyggerselskapet Hvam Nordre AS.

Nylig signerte Rimfeldt Eiendom og Ø.M. Fjeld kontrakten som innebærer at man i høst starter byggingen av to helt nye bygg, plassert like ved eksisterende Plantasjen og Maxbo.

– Vi har gjennomført en tilbudskonkurranse om byggingen av LeasePlan prosjektet.. Vi mottok flere gode tilbud, men etter en samlet vurdering av oppgaveforståelse, relevant erfaring, tilgjengelig team og pris, valgte vi å gå videre med Ø.M. Fjeld. Vi har for øvrig har veldig god erfaring med Ø.M. Fjeld fra en rekke tidligere prosjekter, og i tillegg har de god kjennskap til det aktuelle området, sier daglig leder Karl Erik Rimfeldt i Rimfeldt Eiendom i en pressemelding.

Totalentreprisen omfatter til sammen 10.082 kvadratmeter BTA, samt en p-kjeller under det ene bygget på 3.923 kvadratmeter BTA. I tillegg kommer utomhusanlegg med interne veier, parkeringsplasser og grøntarealer.

Byggestart vil skje i løpet av oktober, og ferdigstillelsen er planlagt i januar 2020.

Bygg 1 skal leies av Leaseplan, og omfatter totalt 7.284 kvadratmeter, fordelt over i to etasjer og kjeller. Det andre bygget blir på 2.798 kvadratmeter over to plan, og her blir det blant annet bilverksted med NAF, Hurtigruta Carglass og Quick Car Fix. I byggets andre etasje er det planlagt nye kjedekontorlokaler for Plantasjen.

– Beliggenheten gjør at Hvam allerede er et svært attraktivt område for større næringsaktører, men jeg tror vi ennå bare har sett en flik av potensialet. Prognosene for denne regionen er særdeles interessante for de neste 10-20 årene, sier Rimfeldt.

Også administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge og regionleder Ole Johan Krog i Ø.M. Fjeld er tilfredse med kontrakten:

– Vi er veldig fornøyde med å ha sikret oss dette oppdraget for en av våre viktige byggherrer. Rimfeldt Eiendom er en svært profesjonell og rutinert byggherre som er opptatt av å utvikle funksjonelle og kvalitetsmessig gode bygg for sine leietakere. Samtidig opplever vi Rimfeldt Eiendom som en byggherre med stor vilje til hele tiden å finne de beste løsningene i tett samspill med oss. Å bli foretrukket som samarbeidspartner på flere prosjekter over tid, vitner om tillit til at vi gjennomfører prosjektene som avtalt, sier de to.

Ø.M. Fjeld har vokst sterkt de siste årene, og konsernet er i dag tilstede over hele Østlandet med regionkontorer og datterselskaper i åtte norske byer i tillegg til hovedkontoret på Kongsvinger. Morselskapets egne avdelinger dekker i tillegg regionene Romerike og Hamar, mens datterselskapet Asker Entreprenør håndterer aktivitetene rundt Asker, Stor-Oslo, Follo og Ringerike. Lillehammer-regionen håndteres gjennom datterselskapet Evensen & Evensen.