Ill. Hille Melbye Arkitekter AS

Loe Betongelementer leverer bærekonstruksjon til Nye Jordal Amfi

Loe Betongelementer er nå i full gang med å levere bærekonstruksjonen i betong og stål Nye Jordal Amfi i Oslo.

På oppdrag fra Kultur- og Idrettsbygg Oslo KF er hovedentreprenør NCC i gang med etablering av nye Jordal Amfi i bydel Gamle Oslo.

Loe Betongelementer AS har nå startet opp med leveransen av prefab betongelementer og stålkonstruksjonen til prosjektet.

- Vi følger planen for relevant fremdrift, sier Frank Hvidsten, leder for konstruksjonsavdelingen og ansvarlig prosjektleder i Loe Betongelementer. Han beskriver hele prosjektet som utfordrende og krevende på grunn av spesiell utforming og geometri av den nye idrettshallen.

– Erfarne ingeniører i konstruksjonsavdelingen hos Loe jobber med moderne programvare og avansert 3D- modellering i Tekla for prosjektering av betong- og stålkonstruksjoner. Jordal Amfi-prosjektet byr på spesielle utfordringer som for eksempel buede vegger med ulik radius, buede tribuner der hver tribunerekke har både forskjellig bue og forskjellig opptrinn og inntrinn. Noen av veggelementer er nesten 14 meter høye. Det er derfor meget tilfredsstillende å se at alt passer så godt sammen som det faktisk gjør, uttaler en fornøyd Frank Hvidsten i en pressemelding.

– Alle som har vært involvert i prosjektet har gjort en kjempejobb og ytet sitt beste for å bidra til en vellykket leveranse, legger han til.

Foreløpig er det ett montasjelag fra datterselskapet Loe Elementmontasje som monterer på byggeplassen med kapasitet til økt montasjeaktivitet etter ytterlige fremdrift i hovedprosjektet fra desember 2018. Hele montasjearbeid på stadion er forventet ferdig i juni neste år for å rekke ferdigstilling av prosjektet til planlagt tidspunkt.

Krevende grunnforhold på Jordal har forårsaket betydelige forsinkelser i prosjektet.

Prefab betongelementer

· Hulldekker: ca. 5.700 kvm

· Massive dekker: ca. 1.200 kvm

· Bjelker: ca. 80 stk.

· Søyler: ca. 540 stk.

· Vegger: ca. 4.450 kvm

· Trapper: ca. 195 kvm

· Tribunelementer inkl. trinn: ca. 1.290kvm

Fakta om nye Jordal Amfi

· Byggherre: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

· Totalentreprenør: NCC

· Arkitekter: Hille Melbye Arkitekter

· Bruttoareal: ca. 13.000 kvm

· Bruksareal: ca. 11.550 kvm

· Tribuneplasser: ca. 5.500 plasser

· Tribunerader: 22 stk.

· Antall plan: 4 stk. (de to øverste kan stenges av ved mindre arrangementer)