Regjeringskvartalet i Oslo, slik det ser ut etter terrorangrepet i 2011. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.

NRK varsler 22. juli-innspilling i regjeringskvartalet

De neste dagene skal NRK gjøre opptak til dramaserien «22. JULI» ved regjeringskvartalet i Oslo. Området blir røyklagt, og det skal brukes utrykningskjøretøy.

NRK opplyser at innspillingen vil foregå i perioden 23.–27. august.

– Vi kommer til å gjenskape noe av det som skjedde denne dagen i 2011. Vårt fokus er på dem som tilfeldigvis var i området etter eksplosjonen. Det er krevende scener, også fordi vi vet at dette er situasjoner som har berørt mange, sier programredaktør Ivar Køhn i en pressemelding.

Torsdag og fredag gjøres det opptak i Møllergata ved Hammersborg torg. Lørdag og søndag gjøres det opptak i regjeringskvartalet. Områdene blir sperret av, og det vil være begrenset fremkommelighet, opplyser NRK.

– Det vil bli brukt røyk og utrykningskjøretøy, noe som kan oppleves dramatisk og skremmende om man ikke vet hva som foregår. Samtidig har vi full forståelse for at prosjektet kan vekke følelser uansett om man er varslet på forhånd eller ikke, sier Køhn.

NRK har tett dialog med Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli i arbeidet med serien, som skal handle om «hvordan samfunn, system, verdier og ideologi kommer til syne når noe så forferdelig som terrorhandlingene 22. juli rammer en nasjon».

Serien er ett av flere film- og TV-prosjekter som omhandler terrorangrepet i 2011. Fra før av har Erik Poppe laget filmen «Utøya 22. juli», og under filmfestivalen i Venezia i september har den Netflix-finansierte filmen «22 July» premiere». Filmen er basert på Åsne Seierstads bok «En av oss».