Foto: StatsbyggFoto: StatsbyggFoto: StatsbyggIllustrasjon: StatsbyggIllustrasjon: StatsbyggIllustrasjon: Statsbygg

Statsbygg i gang med Svalbard-boliger

Statsbyggs boligprosjekt i Longyearbyen på Svalbard begynner for alvor å bli synlig. Snart kommer rekkehusene sjøveien fra Steinkjer.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding tirsdag.

De nye boligene skal settes sammen av ferdige modulbygg fra Skanska Husfabrikken i Steinkjer. Modulene skipes fra kai og vil ankomme Svalbard etter en ukes seilas.

De første modulene er ventet den første uken i september. De skal da monteres på store stålkonstruksjoner, som nå er blitt pælet ned i grunnfjellet, heter det i pressemeldingen.

Statsbygg har mål om at 30 boliger skal stå ferdige før jul. Boligene er fordelt på tre rekkehus med ti boenheter hver.

– Det er et tøft tidsskjema, men vi skal få det til uten at det på noen måte går på bekostning av hverken sikkerhet eller kvalitet, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i meldingen.

Arbeidene på Svalbard startet i juni etter at prosjektet ble bevilget til sammen 220 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett.

Siden oppstarten i sommer har Statsbygg blant annet tilpasset terrenget og forberedt en voll som skal fange opp vann som kommer rennende ovenfra. Denne uken starter arbeidet med å legge fjernvarme.

Framover skal veien i området utvides, og det skal legges rør til vann og annen infrastruktur, skriver Statsbygg i meldingen.

– Det er viktig at dette er på plass for de respektive modulbyggene når de ankommer, slik at monteringen går raskest mulig, sier Lyssand Sandberg.