Kunnskapsminister Jan Tore Sanner åpnet idrettsungdomsskolen WANG Ung på HasleLinje. Foto: Thomas Haugersveen

Kunnskapsministeren åpnet ungdomsskole på Hasle med kappløp

Elevene som var kledd i blå, grønne og grå hettegensere tok imot kunnskaps- og integreringsministeren med en applaus verdig en stor idrettsprestasjon da han møtte opp for å åpne deres nye skole på HasleLinje.

Jan Tore Sanner kvitterte med en anekdote om den store amerikanske basketballspilleren Wilt Chamberlain som for 50 år siden satte rekorder som fremdeles står, blant annet fordi han torde å være ukonvensjonell.

– Av dette kan vi lære at selv de beste har noe å lære og at man må være åpen for nye ideer, sa Sanner i sin hilsen til elevene.

I stedet for å klippe snor, kappløp Sanner mot to av elevene om å bli først til å krysse en målsnor – og de veloppdragne idrettselvene lot selvsagt statsråden få æren, til stor jubel og begeistring fra elever og lærere så vel som øvrige tilskuere.

Spreke elever

WANG Ung Oslo er en ungdomsskole for idrettselever som startet opp høsten 2016 i midlertidige lokaler i sentrum. Åpningen av nytt skolebygg 20. august 2018 er en dag rektor Thomas O. Fjeldstad har sett frem til lenge.

– Denne skolen er noe vi har jobbet hardt for å få til i ti år, og jeg er veldig fornøyd med sluttresultatet. Mye har vært vanskelig, men det har vært å finne elever som har lyst til å satse både på skole og idrett, sa rektor i sin tale til elevene. – At så mange elever som ønsker en slik skole, har holdt prosessen i gang, sier han i en pressemelding.

Skolebygget er på 3.000 kvadratmeter over tre hele etasjer, med en inntrukket toppetasje. Bygget har også en beplantet takterrasse med utsikt over hele byen. Utenfor et atrium for trening, lek og fellessamlinger.

Sentral og riktig beliggenhet

Den nye skolen ligger på plassen foran Vinmonopolets gamle produksjonsanlegg, som nå bygges om til leiligheter og som vil få handel og serveringssteder i første etasje. Skolebygget er bare få minutter unna Hasle T-banestasjon og flere busslinjer, hvilket var et viktig krav da WANG Ung så etter lokasjon for sitt nye skolebygg. Elevene kommer fra hele Oslo og store deler av Akershus.

Et annet viktig krav, var nærhet til idrettsanlegg. Elevene har to timers trening i skoletiden hele fire dager i uka, og under skolens tak befinner det seg talenter i mange disipliner, fra karate til ishockey, håndball, fotball og friidrett, for å nevne noen.

– Vi er glade for at HasleLinje tilfredsstilte begge disse avgjørende kravene, forklarer utleiesjef Christian Geelmuyden i HasleLinje

Ønsket seg en skole

HasleLinje er et utviklingsområde som omfatter kontorer, boliger, hotell, handel, servering, men også barnehage og nå ungdomsskole.

– På HasleLinje har vi ønsket å skape liten by i byen – et sted for alle. Noen er her på jobb, andre på skole. Noen bor her, og kanskje møter du dem når de lufter bikkja eller følger barna til barnehagen. Dette er mangfold - og det skaper balanse, poengterer Christian Geelmuyden.

Foto: Dmitry Tkachenko