Her gjør YIT et 33 timer langt brustøp med 53 og 41 meters betongpumper

Mandag 13. august startet YIT å støpe bru på fylkesvei 556 Hjellestadvegen i Bergen. Med på laget hadde de Ølen Betong og i løpet av 33 timer gikk det med 1.200 kubikkmeter ferdigbetong.

Brua krysser Ådlandsbekken på fylkesvei 556 Hjellestad og får to kjørebaner og gang- og sykkelveg. Brua inngår i entreprisen til YIT for fylkesvei 556 Hjellestad. Byggherre er Statens vegvesen.

Avdelingsleder Knut Ståle Lyngstad i Ølen Betong forteller at det gikk med 1.200 kubikkmeter B45 SV40. Ferdigbetongen kom på 14 betongbiler fra Ølen Betongs anlegg på Laksevåg og i Fana.

Prosjektsjef Lars Eirik Vik i YIT (tidligere Lemminkäinen) sier at det meste av betongen ble pumpet inn på brua med en betongpumpe med rekkevidde på 41 meter. På den midtre delen av brua ble det brukt en pumpe som kan nå 53 meter. Det er den nest lengste betongpumpen som er i Norge og tilhører Sandnes Jærbetong.

I brua er det lagt inn 160 tonn armering fra Bergen Armering.

Støpingen startet mandag 13. august kl 18.00 og varte i 33 timer. Arbeidet ble utført i to skift. YIT hadde 27 personer på prosjektet og Ølen Betong 37 personer.

Både Lyngstad og Vik sier at prosjektet hadde krevende logistikk og ble planlagt meget grundig. På forhånd var det satt opp en minutt-for-minutt plan og arbeidet avvek ikke med mer enn ti minutter fra planen. Støpen ble gjennomført uten fraværsskader.