En dansegruppe danset byggenæring og markerte åpningen av Arkitekturgata.F.v. :Siri Holmboe Høibo fra DOGA og Line Ramstad fra Arkitektbedriftene i Norge under åpningen av Arkitektgata.Arkitektbedriftene-sjef Egil Skavang var strålende fornøyd med det man hadde fått til sammen med de andre arkitektorganisasjonene på Arendalsuka.Fra arkitekturdebatten som Line Ramstad ledet.Danset seg gjennom åpningen av Arkitekturgata.

Åpnet Arkitekturgata på Arendalsuka

Et samlet arkitektur-Norge står bak transformasjonen av Torvgaten til Arkitekturgata under Arendalsuka.

– Arkitekter er kjent for å forme, men vi kan også reformere. Derfor har vi transformert Torvgaten til Arkitekturgata, sa Line Ramstad i Arkitektbedriftene i Norge da hun åpnet gata tirsdag.

Prosjektet har fått navnet «re.form – arkitektur former fremtiden» og består av 27 større og mindre arrangement.

– Vi var med i fjor på noen debatter, men dette er første gang vi har et eget arrangement. Vi er veldig fornøyde med det vi har fått til, og at vi har samlet så mange foreninger, sa administrerende direktør Egil Skavang i Arkitektbedriftene til Byggeindustrien.

Foruten Arkitektbedriftene er Design og arkitektur Norge (DOGA), Norske arkitekters landsforbund (NAL), Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL), Norske landskapsarkitekters forening (NLA), Arkitektenes Fagforbund (AFAG), Med Hjerte For Arendal, Oslo arkitekturtriennale (OAT) og Lyskultur med på satsingen.

På Arendalsuka lanserte man også prosjektet Arkitektur skaper verdi.

– Målet er å synliggjøre arkitekturens samfunnsrelevans. I hvilken grad påvirker den livene våre, og hva kan vi lære av det. Vi opplever at det er et ganske stort fokus på detøkonomiske, men hva med helheten og det sosiale aspektet, spurte Ramstad.