Avdelingsdirektør Nils Karbø (til venstre) i Statens vegvesen og Anders Nordahl fra Brødrene Nordahl undertegnet mandag 13. august kontrakt om bygging av gang- og sykkelvei langs fylkesvei 503 Finstadvegen. Foto: Statens vegvesen

Brødrene Nordahl bygger gang- og sykkelvei i Eidsvoll

Statens vegvesen har inngått kontrakt med Brødrene Nordahl AS om bygging av gang- og sykkelvei langs fylkesvei 503 Finstadvegen mellom Skytterseter og Kvennvegen i Eidsvoll.

Det skriver Vegvesenet i en pressemelding tirsdag.

Byggearbeidene starter, ifølge meldingen, opp i løpet av kort tid, og gang- og sykkelveien skal ferdigstilles innen 1. oktober 2019.

Kontrakten mellom Brødrene Nordahl AS og Statens vegvesen ble inngått 13. august, og kontraktspartene skal ha samhandling før byggearbeidene tar til i slutten av august, heter det i meldingen.

Brødrene Nordahl skal bygge 1,1 kilometer gang- og sykkelvei langs fylkesvei 503 Finstadvegen. Gang- og sykkelveien bygges med en bredde på 3,25 meter. Mellom gang- og sykkelveien og fylkesvei 503 blir det på en del av strekningen en rabatt på 1,5 rabatt, mens det på øvrige deler blir en tre meter bred grøft.

Entreprenøren skal også bygge tre granittmurer mot boligeiendommer, de skal tilpasse alle avkjørslene til fylkesveien med gang- og sykkelveien i høyde og plan, de skal bygge fire kantstopp for buss, samt bygge noe anlegg for vann- og avløp for Eidsvoll kommune.