Strandhusene

Med ferdigstillelsen av Strandhusene er Ticon Eiendom over halvveis med boligprosjektet Engersand Havn i Lier.

Fakta

Sted: Engersand Havn, Gullaug i Lier kommune

Prosjekttype: 21 leiligheter fordelt på seks hus

Bruttoareal: 3.400 kvadratmeter

Byggherre: Ticon Eiendom

Totalentreprenør: Asker Entreprenør

Kontraktsum eks. mva.: 60 millioner kroner

ARK: HRTB Arkitekter

Rådgivere: RIB, RIG: Multiconsult l RIE og utførende: Five Elektro l RIV rør og utførende: Hurum Rør l RIV vent og utførende: Northerm Inneklima l RIBr: Sivilingeniør Øyvind Stokke

Underentreprenører og leverandører: Prefab råbygg: Spenncon (leiligheter) og Con-Form (strandhus) l Taktekking: Takmesteren l Kjøkken: Crown Imperial Norge l Parkett: Bo Andrén l Flis: Stryken og Gudbrandsen l Fasader: ABC Pussteknikk (leverandør: STO Norge) l Maler: Bohlin l Grunnarbeider: Isachsen Entreprenør l Utomhus: Abrahamsen og Pedersen Anleggsgartnertjenester l Rekkverk: Buskerud Blikk l Blikkenslager: Haukjem l Heis: Schindler l Vinduer: Lian l Dører: Swedoor l Klimavegger: Optimera

«Leiligheter med orkesterplass til fjorden» er Ticons korrekte beskrivelse av de 21 leilighetene som utgjør boligprosjektet Strandhusene. Med dette prosjektet på plass har eiendomsselskapet ferdigstilt 271 leiligheter på tomten som ligger helt nede ved fjorden på Gullaug i Lier kommune.

– Inklusive Strandhusene blir det i år ferdigstilt 66 leiligheter fordelt på tre trinn. Vi skal bygge videre ut og er i gang med flere prosjekter. Når alle trinnene står ferdig har vi bygget cirka 500 leiligheter på Engersand Havn, opplyser utviklingsdirektør Helge Carlsen i Ticon Eiendom AS.

Utsolgt

Strandhusene-prosjektet omfatter et hus med elleve leiligheter, samt fem horisontaldelte tomannsboliger, til sammen 21 leiligheter. Prosjektet har en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 72.000 kroner og er for lengst utsolgt. Også de andre prosjektene ved Engersand Havn selger veldig godt.

– Vi overleverte de første leilighetene på dette området i 2005 og hadde et begrenset salg på 25-30 leiligheter i året de første årene. De to siste årene har salgstallene nesten doblet seg og det tror jeg har mye å gjøre med at kjøperne begynner å se hvor fint og attraktivt Engersand Havn blir, sier Carlsen.

Over snittet

Ticon Eiendom har lagt seg på en leilighetsstandard som ligger over gjennomsnittet på blant annet kjøkken og bad. Også prosjektets eksteriør og utomhusområdet forteller at det er en byggherre som ønsker å levere kvalitet og det lille ekstra til kjøperne.

– Det er et stort og viktig prosjekt for oss. Vi ser at den beste referansen vi kan få er fornøyde kjøpere. Alt er ikke perfekt i dette prosjektet heller, men stort sett er kjøperne fornøyd og jeg føler området vi bygger ut har fått et godt renommé, sier han.

HRTB vært med hele veien

Det er HRTB Arkitekter AS som har tegnet Strandhusene og de andre prosjektene ved Engersand Havn. Arkitektkontoret vant arkitektkonkurransen for området på begynnelsen av 2000-tallet og har ifølge Carlsen vært med Ticon hele veien etter dette.

– Vi har vært veldig godt fornøyd med den jobben HRTB har gjort. Vi føler de har fått lov til å boltre seg litt med detaljer, og vi har også vært opptatt av at totalentreprenør skal få gode beskrivelser slik at arkitekts valg i stor grad blir ivaretatt, sier han.

Ikke et standardprosjekt

Prosjektleder Stian Barth hos totalentreprenør Asker Entreprenør kan bekrefte at arkitekt har fått gjennom mange av sine ønsker ved Strandhusene.

– Strandhusene er et boligprosjekt med en del bygningsmessige detaljer som vi normalt ikke er borti, og det er også et prosjekt med kvaliteter godt over gjennomsnittet. Det krever litt ekstra, men som entreprenør har det vært morsomt å bygge et leilig-
hetsprosjekt som skiller seg litt fra den standarden vi vanligvis bygger, sier han.

Fornøyd

Asker Entreprenør har utført tømrer og betongarbeider i egenregi. Resten av fagene er satt bort til underentreprenører som Barth mener har levert varene.

– Vi har hatt fokus på å få alle detaljene slik byggherre ønsker og å gjøre ting riktig første gangen. Ved overlevering var det svært få feil og mangler og det er vi fornøyd med, sier han.

250 leiligheter

Strandhusene er ikke det eneste prosjektet Asker Entreprenør utfører ved Engersand Havn. Selskapet skal ferdigstille ytterligere 45 leiligheter senere i år og har også opsjon på resterende prosjekter ved Engersand Havn. Det vil si at entreprenørselskapet potensielt kan bygge cirka 250 leiligheter for Ticon Eiendom.

– Vi er godt fornøyd med den jobben Asker Entreprenør har gjort så langt ved Engersand Havn. Vi ser derfor ingen grunn til å ikke ta med Asker Entreprenør videre, kommenterer Helge Carlsen i Ticon Eiendom.


Flere prosjekter