Illustrasjon:  Arkitekt Jon Bech Larsen, Stenseth Grimsrud Arkitekter AS.

Solid bygger nytt og klimavennlig hovedkontor

Etter kraftig vekst de siste årene trenger Solid-gruppen mer plass på Rolvsøy. Det nye hovedkontoret blir det første kontorbygget i kommunen etter plusshustandarden.

I en pressemelding skriver de at det også trolig vil bli det mest klimavennlige bygget i kommunen med tanke på energi. Oppvarming og kjøling blir basert på bergvarme og et solcelleanlegg på taket som produserer mer energi enn det bygget vil bruke.

- For Solid er det vesentlig at det nye hovedkontoret skal reflektere den kompetanse som bedriften har som entreprenør og eiendomsutvikler innen kvalitet, teknikk, energi og miljø. Bygget skal være et foregangsbygg og et utstillingsvindu for våre kunder og leverandører, sier Christer Betten, forretningsutvikler i Solid-gruppen i meldingen.

De skriver at som boligutvikler og entreprenør på næringsbygg og offentlige bygg, har Solid en annen agenda enn mange andre utbyggere, som opptrer mer som investorer enn entreprenører. Solid skal bruke bygget som et eksempel på hva selskapet kan, og kundene deres etterspør mer og mer kompetanse på plusshus, solceller og fremtidsrettede energiløsninger.

- Solid er en bedrift med et viktig fotfeste i Fredrikstad og Østfold. For oss er utvikling av lokal kompetanse viktig. Derfor har vi nesten utelukkende benyttet lokale rådgivere og eksperter i utviklingen av bygget, alt fra arkitekt til tekniske rådgivere kommer fra Fredrikstad og Østfold forøvrig, sier Kim Johansen, daglig leder i Solid Prosjekt og andre generasjon boligbygger i Johansen-familien.

- Byen og fylket har absolutt den kompetansen vi trenger på rådgiversiden, og selve bygget skal vi selvsagt bygge selv, med egne folk, legger han til.

I dag eier Solid flere tomter og bygg i Bjørengvein på Rolvsøy. Dagens lokaler er relativt gamle og umoderne, og et resultat av flere mindre utvidelser og påbygg de siste årene. Nå som antall ansatte har passert 500 og omsetningen har passert en milliard, mener de at tiden er moden for å tenke helt nytt. Solid har rett og slett vokst ut av sine gamle lokaler, på alle måter.

– Dette er et bygg som både vi og byen fortjener, og vi håper planene kan inspirere også andre til å tenke i samme baner, avslutter Johansen.