Giedrius Zilenas (t.v.) og Jan Erik Kringlebotn.

NorDan Gruppen overtar 100 prosent av Venta Windows

NorDan Gruppen AS har i løpet av juli overtatt 100 prosent eierandel i Venta Windows Uab. 

Før det hadde grunnleggeren av selskapet Morten Kroslid, gjennom Kroslid Invest AS, en eierandel på 35 prosent.

Venta Windows, som har fabrikk i Litauen, har i løpet av de siste ti årene opparbeidet seg en sterk posisjon i det norske markedet innenfor vinduer og dører i uPVC gjennom sin egen salgsorganisasjon under varemerket Venta Windows.

I tillegg til uPVC vinduer og dører, produserer bedriften i dag også vinduer og dører i hel aluminium. Disse selges og markedsføres gjennom NorDan sitt øvrige salgsapparat.

Morten Kroslid som har vært grunnlegger og den viktigste drivkraften bak oppbyggingen av selskapet i det norske markedet, har i forbindelse med eierskiftet valgt å fratre sin stilling i Venta Windows for å forfølge nye utfordringer. Han vil imidlertid fortsette i styret slik at selskapet kan få benytte seg av hans kompetanse også i tiden fremover.

Jan Erik Kringlebotn er fra og med 10. august er ansatt som ny salgssjef for Norge. Kringlebotn har i løpet av de 10 siste årene jobbet med salg og prosjektledelse i Optimera, hvorav de fem siste som prosjektleder for Optimera sin økte satsing på vinduer og dører. Før det jobbet han åtte år med salg i Velux. Nå blir Kringlebotn sin hovedoppgave å videreutvikle og styrke Venta Windows ytterligere i det norske markedet i tett samarbeid med våre kunder. Han vil ha kontorplass sammen med NorDan sin øvrige salgsorganisasjon i Oslo.