Den utrangerte E18-brua som skal sprenges ned er ca. 270 meter lang. Fylkesveibrua nedenfor er noe kortere. Foto: Statens vegvesen

Se bruene ved Farriseidet bli sprengt ned

Sprengingen av de to bruene på Farriseidet i Larvik gikk etter planen. Klokka 10.15 smalt salvene, som var ladet i brupilarene, og bruene falt rett ned med noen få knekkpunkter.

Nå starter opprydningsarbeidet med pigging for å skille betong og armering. Entreprenøren Marthinsen & Duvholt håper å få ryddet og gjenåpnet fylkesvei 303, mellom E18 og Larvik, i løpet av en snau uke.

Bruene går over Farriselva, over Vestfoldbanen og over fylkesvei 303.

Marthinsen & Duvholt har i en tid bygget solid beskyttelse under bruene, i form av solide matter og steinfylling, slik at de ikke skulle skade det de falt ned på. Det var AF Decom, som står for selve sprengingen,

Etter nedsprengingen av den 270 meter lange E18-brua, og den noe kortere fylkesveibrua, har man naturlig nok travelt med oppryddingen. Larvik kommune har gitt dispensasjon fra støyforskriften og tillatt døgnkontinuerlig arbeid på Farriseidet i denne perioden.

Bruplatene som falt ned forholdsvis hele, må pigges for å skille betong og armering. Betongmassene skal gjenbrukes på anlegget, og vil bli mellomlagret ved Farrisbruas vestre fundamenter.