Fra Paulertjønn viltovergang, via Hallevannetbrua mot Tjønnemyr. Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR

Vestfoldbanen stenges mellom Drammen/Sandefjord og Skien

Vestfoldbanen stenges for trafikk mellom Sandefjord og Skien fra tirsdag 7. august til søndag 16. september, og mellom Drammen og Skien fra søndag 16. september til mandag 24. september.

Årsaken er at nytt dobbeltspor Farriseidet-Porsgrunn skal kobles inn på jernbanenettet og tas til bruk fra 24. september 2018. Fra 16. september til 24. september skal det i tillegg utføres arbeider med kontaktledningsanlegget i Holmestrand, derfor blir det helt stengt mellom Drammen og Skien i denne perioden, skriver Bane NOR på sine nettsider.

Bane NOR har bygd 22,5 km med nytt dobbeltspor fra Farriseidet til Porsgrunn. Det nye sporet vil bidra til at de reisende på strekningen får et nytt og sterkt forbedret togtilbud. Reisetiden mellom Larvik og Porsgrunn reduseres med over 20 minutter, og det blir slutt på å bytte fra tog til buss mellom Larvik og Skien, slik de reisende må på nær halvparten av avgangene i dag.

Som følge av Bane NORs arbeider stenger Vestfoldbanen for togtrafikk mellom Sandefjord og Skien fra tirsdag 7. august til søndag 16. september, og mellom Drammen og Skien fra søndag 16. september til mandag 24. september. NSB setter opp alternativ transport. 

Den nye banen bidrar både til å knytte Vestfold og Grenland tettere sammen, og til å redusere avstand og reisetid mellom Grenland og Oslo. 

- Totalkostnaden for prosjektet er 7,4 milliarder kroner og utbyggingen er gjennomført i samsvar med planlagt fremdrift og kostnad, melder Bane NOR.