Den tørre rekordsommeren fortsetter, men endelig kan meteorologene melde at det kommer regn på Vestlandet. Det meste kommer i Rogaland, men også i Bergen (bildet) vil det komme nedbør i løpet av dagen. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix

Endelig kommer det nedbør på Vestlandet

Den tørre rekordsommeren fortsetter, men endelig kan meteorologene melde at det kommer regn på Vestlandet. Rogaland får mest. 

Nedbøren som er meldt tirsdag, vil komme sør for Stad, og det begynner å regne fra tirsdag formiddag og litt gjennom natten.

Det er først og fremst i Rogaland og Hordaland mesteparten av nedbøren vil komme. Mens det i Bergen er meldt relativt beskjeden nedbør med opp til 4,2 millimeter, kommer det opp til 13,8 millimeter nedbør i Stavanger-området, ifølge Yr.

Noen steder kan det komme opp mot 25 millimeter regn i løpet av dagen og i noen større områder opp mot 20 millimeter. Regnværet blir imidlertid ikke langvarig.

Drar videre

– Det drar videre allerede onsdag. Så blir det tørrere dager igjen fram mot helgen, og både torsdag og fredag blir det stort sett oppholdsvær og en god del sol, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Yr.

Også i Sogn og Fjordane og deler av Møre og Romsdal vil det komme nedbør gjennom dagen, men i mer beskjedne mengder sammenlignet med Rogaland.

Den varslede nedbøren får foreløpig ikke noen konsekvenser for skogbrannfaren, som på Vestlandet sør for Stad fremdeles regnes som stor.

Våt helg på Østlandet, varm i Nord-Norge

Regnværet kommer til Midt-Norge og Nord-Norge onsdag og torsdag, og særlig Finnmark vil få mye regnvær onsdag.

Østlandet får sin del til helgen i form av hyppige regnbyger, men med svært varme og tørre dager både fram til helgen og etter.

I Nord-Norge kommer det et høytrykk sigende, noe som gjør at gradestokken kryper godt opp på 20-tallet i samtlige fylker til helgen.