Heismontører i OronaOrona

Heismontører får tariffavtale – streiken over

Heismontørene i selskapet Orona har vært ute i streik siden 14. mai for å få på plass en landsdekkende tariffavtale. Nå har de fått gjennomslag for kravet.

Heismontørene i Orona er blitt enige med EL og IT-forbundet om landsdekkende tariffavtale og dermed var den to måneder lange streiken over.

Les også:Heismontører går ut i streik

– Dette er en full seier, og ikke minst en viktig seier. Det gjelder både for våre medlemmer i bedriften og for å sikre rettferdig konkurranse mellom heisbedrifter i Norge, sier leder Jan Olav Andersen i EL og IT Forbundet.

19 heismontører i streik

Kravene til Heismontørenes Fagforening (HMF) omfattet blant annet AFP, stans i ulovlig heisarbeid i bedriften, ryddige innleiebestemmelser, og en plan for opplæring av medlemmer i HMF.

Det var totalt 19 heismontører som var tatt ut i streik.

Vetorett på innleie

Orona skriver i en pressmelding at de er blitt enige med EL og IT Forbundet om at det fra 1. oktober er den landsdekkende heisoverenskomsten som skal gjelde i bedriften.

Nå får også EL og IT-klubben i Orona blant annet vetorett på innleie og de som ønsker å ta fagprøve som heismontør får rett til det.