Stikker i Teknobygg, Sara Floor Øian er i gang med innmåling av eksisterende anlegg for sykkeltiltak på Lade.

Teknobygg sikret seg kontrakt med Statens vegvesen

Statens vegvesen har tildelt Teknobygg AS kontrakt i forbindelse med «MP Sykkeltiltak Lade». 

Dette er et samleprosjekt i Miljøpakken i Trondheim som omfatter en utbedring av gang- og sykkeltilbudet på nordøstsiden av Trondheim, bygging av metrobusstasjoner og noe trafikksikkerhetsmessige oppgraderinger. Dette er den første samspillskontrakten for Statens vegvesen Region midt.

Entrepriseformen er en totalentreprise med samspill. Etter gjennomført prosjektering, skal det avtales i alt tre separate målpriser for arbeid på tre ulike geografiske lokasjoner. Kontraktsarbeidet starter i august 2018 og vil pågå et knapt år. Det antas at kontraktsverdien vil ligge på cirka 30 millioner kroner. eks. mva.

- Vi er veldig positive til at Statens vegvesen nå involverer oss entreprenører tidligere i prosessen» sier avdelingsleder for anlegg i Teknobygg, Roar Bardal. 

- Vi føler at vi i større grad kan være med å påvirke prosjektet og dermed bidra til å optimalisere løsninger med hensyn til pris og kvalitet. Vi har nå vært igjennom den første prosjekterings- og samspillsperioden, og er enig om målpris 2, som gjelder oppgradert sykkelveg/fortau Falkenborg. Vi vil dermed være klar til å sette spaden i jorda rett over ferien, avslutter han.