Kongeparets hytte, Prinsehytta i Sikkilsdalen. Foto: Geir Olsen / SCANPIX

Det kongelige hoff til sak om veivedlikehold

Det kongelige hoff, Landbruks- og matdepartementet og Norsk Hestesenter har fremmet sak i jordskifteretten om ansvaret for 20,4 kilometer lang vei i nærheten av kongeparets hytte i Sikkilsdalen i Jotunheimen.

Det skriver Dagens Næringsliv i sin papirutgave onsdag.

– Det kom som lyn fra klar himmel for oss. Det har jo ikke vært noe betaling så lenge folk kan huske på den veien, sier en av grunneierne langs veien, Tom Dybwad, til Dagens Næringsliv.

De årlige utgiftene på veien i Sikkilsdalen er, ifølge artikkelen, på rundt 200.000 kroner i snitt. Det kongelige hoff betaler i dag 15 prosent mens staten betaler 50 prosent og Norsk Hestesenter betaler 35 prosent. I fjor var totalregningen på 140.252 kroner.

Grunneierne langs veien frykter nå at de må betale for veivedlikeholdet.

– Det er nokså spesielt å ha Det kongelige hoff som motpart. Kongefamilien er jo velsett her i Skåbu så vidt jeg vet, så det er derfor rart at de vil ha lokalbefolkningen og hytteeierne til å betale, sier Dybwad til Dagens Næringsliv.

Ifølge assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruld Gjeruldsen ved Det kongelige hoff, var det Landbruks- og matdepartementet som i 2015 tok initiativet til å avklare ansvaret for Sikkilsdalsvegen gjennom sak i jordskifteretten.