Ferd Eiendom avvist i høyesterett - må betale 112 millioner til tomtefestere

Ferd Eiendom er dømt til å betale 101 millioner kroner pluss renter til tre festeeiere på Ensjø i Oslo.

Det skriver Finansavisen i sin papirutgave.

Konflikten dreier seg om Ensjøveien 3 og 5 i Oslo, hvor festeeierne og Ferd Eiendom har vært uenig om verdsettelsen a bygningene. I januar i år slo Borgarting lagmannsrett fast at teknisk verdi skal benyttes for eiendommene, i tråd med hva festeeierne har krevet. Ferd Eiendom har gjennom prosessen ment at bruksverdi skal legges til grunn, og anket lagmannsrettens dom til høyesterett. Høyesterett har ikke funnet god nok grunn til å fremme saken, og dommen fra Borgarting blir stående.

– Vi tjener jo 101 millioner mindre på prosjektet, men både tomte- og boligprisene har steget siden vi kjøpte, så vi vil nok tjene fornuftige penger likevel, sier administrerende direktør Carl Brynjulfsen i Ferd Eiendom til Finansavisen.

Ferd kjøpte eiendommen for 27 millioner kroner av Universitetet i Oslo i 2011. Festeavtalene på eiendommen ble inngått i 1957 med varighet frem til 2017.

Ferd Eiendom håper, ifølge Finansavisen, på omregulering fra næring til bolig i løpet av 2019, og ser for seg omtrent 175 boliger på tomten.