En rekke skader har blitt utbedret på riksvei 3 mellom Koppang og Alvdal. Foto: Statens vegvesen

Utbedret 80 kritiske skader på riksvei 3 i helgen

Fra torsdag til søndag har det blitt gjennomført en rekke arbeider på riksvei 3 mellom Koppang og Alvdal i Hedmark.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

I de vel tre døgnene riksvei 3 var stengt mellom Koppang og Alvdal, skal 80 kritiske setningsskader ha blitt utbedret, og ei interimbru ved Tingstadbekken nord for Hanstad ble bygget, skriver Vegvesenet.

– Ved å stenge trafikken på riksvei 3, kan vi gjøre disse utbedringsarbeidene massivt og konsentrert fremfor å trekke arbeidene ut over mange uker. Vi mener det er den beste løsningen med tanke på trafikksikkerhet og fremkommelighet, sier byggeleder Einar Aakerøien i Statens vegvesen.

Fra torsdag 5. juli til søndag kveld 8. juli ble det, ifølge pressemeldingen, jobbet døgnet rundt på riksvei 3 mellom Koppang og Alvdal, og totalt mellom 160 og 170 personer jobbet skift i perioden.

– Dette gjør at det vil være mange maskiner i sving mellom Koppang og Alvdal fra torsdag til søndag. Totalt vil det være omtrent 20 gravemaskiner, 20 lastebiler for massekjøring, 25 lastebiler for asfaltarbeider, 10 valser og et par veghøvler i arbeid. I tillegg er det flere som skal jobbe med rekkverk og grunnarbeider, forteller Aakerøien.