LINK og Multiconsult vant digital Statsbygg-kontrakt

LINK arkitektur har sammen med Multiconsult fått oppdraget med å videreutvikle Statsbyggs BIM-manual 2.0. Rådgivergruppen fikk topp score på kompetanse.

Det skriver LINK arkitektur i en pressemelding fredag.

Statsbygg har utviklet den neste versjon av sin BIM-manual som en database i stedet for statiske dokumenter. Databasen gir mulighet for å endre krav med tanke på prosjektets behov. Det gir også mulighet for å sjekke BIM-leveransene digitalt, skriver LINK i meldingen.

Oppdraget omfatter blant annet utvikling av et grensesnitt som gjør arbeidet med kravstilling, lesbarhet og rapportuttak lettere, utvikling og videreutvikling av kravsettene for ulike faser, samt tilvalgsopsjoner og utvikling og videreutvikling av valideringsverktøy for kravsett.

– Dette er et viktig oppdrag som vil dra nytte av LINK arkitektur og Multiconsults spisskompetanse innen BIM. Oppdraget er viktig for oss fordi vi kan bidra til å videreutvikle en løsning for Statsbygg og som trolig vil skape presedens i byggebransjen, sier arkitekt Steen Sunesen, som har ansvar for digitalisering og BIM i LINK arkitektur.

Sunesen er oppdragsleder for oppdraget.

Ifølge pressemeldingen fikk LINK og Multiconsult høyeste poengsum av samtlige tilbydere på tildelingskriteriet «kvalitet».

– Statsbygg har i lang tid bidratt til å drive bransjen videre med tanke på nytenkning og bruk av teknologi. Det er viktig for oss prosjekterende at vi griper muligheten og rommet til å påvirke prosessene og kravene. Derfor er det en spennende mulighet å få delta i den videre utvikling av en av bærebjelkene i Statsbyggs prosjekter, sier teknologileder Cathrine Mørch i Multiconsult i pressemeldingen.